More

  U Srbiji na respiratoru 63 pacijenta sa potvrđenim korona virusom, od kojih 14 u Nišu

  • U Kliničkom centru Niš danas do po podne hospitalizovano je  35 pacijenata sa potvrđenim prisustvom korona virusa COVID 19, saopšteno je u ovoj zdravstvenoj ustanovi
  • Prema zvaničnim izvorima, u niškom KC Niš u poslednja 24 časa, kako je navedeno, od posledica korona virusa nije preminuo nijedan pacijent
  • Epidemiolog Predrag Kon kazao je da je u Srbiji 785 obolelih, 573 hospitalizovanih, a “16 preminulih”, što je, po njegovim rečima, stopa smrtnosti od 2,04 odsto
  foto: ilustracija pixaby

  U Kliničkom centru Niš danas do po podne hospitalizovano je 35 pacijenata sa potvrđenim prisustvom korona virusa COVID 19, saopšteno je u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

  Prema navodima KC, od ukupnog broja hospitalizovanih i potvrđenih pacijenata, tri pacijenta na Klinici za infektivne bolesti KC Niš i 11 pacijenata u staroj zgradi hirurgije KC Niš, priključeno je na respiratore i oni se “nalaze u jako teškom opštem stanju”.

  – Svi pacijenti su pod 24 – časovnim nadzorom i detaljnim monitoringom životnih funkcija od strane lekara i medicinskog osoblja niškog Kliničkog centra. Njihov klinički status se procenjuje iz minuta u minut, a terapijske mere preduzimaju u odnosu na terapijski odgovor-navodi se u kratkom saopštenju ove ustanove.

  Prema zvaničnim izvorima, u niškom KC Niš u poslednja 24 časa, kako je navedeno, od posledica korona virusa nije preminuo nijedan pacijent.


  Zvanični izvori  tvrde: U Srbiji 785 obolelih, a 16 preminulih

  Epidemiolog Predrag Kon kazao je danas da je u Srbiji u poslednja 24 časa, kako je kazao, preminulo troje ljudi od korona virusa.

  Prema njegovim rečima, u Srbiji je od tog virusa  “preminulo ukupno 16 osoba”, te procenat smrtnosti, kako je rekao, iznosi 2,04 odsto.

  On je kazao da se na respiratoru nalazi ukupno 62 ljudi.

  U Srbiji je do sada registrovano ukupno 785 obolelih.

  Danas do 12 sati hospitalizovano je ukupno 540 ljudi, dok je još 33 sa blažim simptomima smešteno u improvizovanoj bolnici na Beogradskom sajmu.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi