More

  U Srbiji i danas zvanično bez preminulih od koronavirusa

  • Drugi put u Srbiji danas nema umrlih od korone, saopštilo je Ministarstvo zdravlja
  • Zvanično je 22. maj bio prvi dan u kome nije niko preminuo od posledica Kovida-19, ali prema nezvaničnim informacija tog dana su u Kliničkom centru u Nišu preminule dve osobe inficirane koronavirusom
  • Umrla je žena iz Vranjske Banje i muškarac iz okoline Leskovca sa dijagnozom covid19, ali očigledno da oni nisu evidentirani kao žrtve korone-kazao je izvor iz KC Niš
  • Naš sagovornik se zapitao da li se podaci “ šteluju” zbog predstojećih parlamentarnih i lokalnih izbora
  foto: sajt Kliničkog centra Niš

  U proteklih 24 časa na teritoriji Srbije nije bilo umrlih od posledica zarazne bolesti Kovid-19, što je drugi put od početka epidemije koronavirusom, navedeno je na sajtu covid19.rs.

  Ministarstvo zdravlja je zvanično saopštilo da je 22. maj bio prvi dan od početka epidemije virusa korona u Srbiji u kome nijedna osoba nije umrla  od posledica ove bolesti, međutim prema nezvaničnim informacija tog dana su u Kliničkom centru u Nišu preminule dve osobe inficirane koronavirusom.

  -Umrla je žena iz Vranjske Banje i muškarac iz okoline Leskovca, koji je prebačen iz bolnice u Leskovcu u niški KC sa dijagnozom covid19. On je preminuo u petak ujutru, 22. maja, ali očigledno je da ni on ni pacijentkinja iz Vranjske Banje nisu evidentirani kao žrtve korone-kazao je izvor Medijske kutije iz KC Niš.

  Naš sagovornik se zapitao da li se podaci “ šteluju”zbog predstojećih parlamentarnih i lokalnih izbora.

  – Strašno je kad čujete na vestima da u Srbiji niko nije umro od korone, a znate da je tog dana u Nišu preminulo dvoje ljudi. Još uvek ne znamo koliko je tačno u Nišu umrlo od posledica Kovida, jer sve žrtve nisu zvanično prikazane. Verovatno ti podaci neće nikada biti objavljeni jer je tako odlučeno na “ vrhu”-rekao je on.

  Od 3.644 osobe testirane u poslednja 24 sata u Srbiji na virus korona pozitivno je još 67. Ukupan broj obolelih od početka epidemije je 11.159. Zvanično ukupan broj umrlih do sada je 238.

  U Srbiji je ukupno hospitalizovano 658 pacijenata, a na respiratorima je njih 12.

  Od početka epidemije u Srbiji je testirano 217.856 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja, a do sada je izlečeno 5.857 pacijenata.


  Niš bez podataka

  Ne samo što ne daje informacije o broju preminulih, nego Klinički centar Niš više ne saopštava ni koliko je pacijenata na lečenju od korone, kao ni broj obolelih na respiratorima. Na veb-sajtu KC ni juče, ni danas nema takvih informacija, mada ih je prethodno bilo .

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi