More

  U NIŠU ZAPALJENA JOŠ DVA AUTOMOBILA

  • U noći između nedelje i ponedeljka, u Mokranjčevoj ulici u Nišu, ispred kuće biznismena Ivana S., inače vlasnika jednog od najelitnijih gradskih hotela, izgorela su dva automobila
  • Prema nezvaničnim informacijama, sumnja se da je požar je podmetnut
  • U Nišu je, inače, pre dve večeri izgoreo parkirani automobil  marke „BMW“ u vlasništvu supruge inspektora grupe za razbojništva odeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Niš
  • Prema dostupnim podacima, na niškim ulicama je od kraja juna prošle godine zapaljeno najmanje 14 automobila.

  foto: sajt Građanin

  U noći između nedelje i ponedeljka, u Mokranjčevoj ulici u Nišu, ispred kuće biznismena Ivana S., inače vlasnika lanca poznatih i elitnih hotela, izgorela su dva automobila.

  Prema nezvaničnim informca acijama, sumnja se da je požar je podmetnut.

  Izvori iz policije su kazali da se radi o o automobilu „BMW“ i citroenu „pikaso““. Prema izjavama svedoka, prvo je zapaljeno jedno vozilo, a onda se plamen proširio i na drugo.

  Vatrogasci su brzo intervenisali, požar je lokalizovan, ali je „BMW“ izgoreo, a „citoren“ znatno oštećen. Obavešteno je Osnovno javno tužilaštvo, izvršen je uviđaj i „u toku je intenzivan rad policije“.

  U Nišu je, inače, pre dve večeri izgoreo parkirani automobil  marke „BMW“ u vlasništvu supruge inspektora grupe za razbojništva odeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Niš.

  Nezvanični izvori iz policije su kazali da je ono poliveno zapaljivom tečnošću nakon čega je „delovano otvorenim plamenom“. Za sada se ne zna da li je meta napada bio policijski inspektor, njegova supruga ili drugo vozilo na parkingu.

  Prema dostupnim podacima, na niškim ulicama je od kraja juna prošle godine zapaljeno najmanje 14 automobila.

  Među upaljenim vozilima nalazili su se i automobili zamenika gradonačelnika Niša Miloša Banđura i direktora javnog preduzeća Tržnica Gorana Đorđevića, koji su i funkcioneri SNS-a, kao i bivšeg zamenika načelnika niške policije Zorana Bogdanovića, koji je nakon toga postavljen na funkciju načelnika pirotske policije. Zapaljeni su, takođe, i automobili policijskih službenika, kao i građana.

  Policija i tužilaštvo su, inače, do sada uglavnom ćutali ili davali šture informacije u vezi sa ovom serijom paljevina.Tako, zasada, javnost ne zna ni da li su slučajevi na bilo koji način povezani, jesu li motivi javne ili privatne prirode, postoje li nalogodavci, te koliko je izvršilaca i kakva je eventualna sprega među njima.

  Prema nezvaničnim informacijama, do sada nisu rasvetljene paljevine vozila dva gradska funkcionera, koje su izazvale najveću pažnju javnosti.

  Zamenik gradonačelnika Banđur nedavno je kratko kazao da ni nakon devet meseci od paljevine njegovog automobila „nema nova saznanja o slučaju“. On je, međutim, nakon ovog incidenta, koji se dogodio sredinom novembra prošle godine, kazao da on „ima političku pozadinu“, te da sumnja da su u paljevinu umešani „pojedini pripadnici SNS-a koji su u sprezi sa kriminalnim strukturama“.

  Nezvanični izvori iz PU Niš saopštili su da su do sada navodno od svih slučajeva rasvetljena tri-  paljevine dva automobila policijskih službenika i jednog građanina Niša.

  Nakon serije paljevina, početkom ove godine, smenjen je načelnik niške policije Ninoslav Mitić, a smena se dovodila u vezu sa „traljavom“ istragom u vezi sa ovim slučajevima.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi