More

  U Nišu većina kafića nije počela da radi zbog ograničenja

  • Udruženje ugostitelja Niša saopštilo je da većina ugostiteljskih objekata danas neće početi da radi zbog propisanih ograničenja
  • Za mnoge ugostitelje ograničenje u kvadraturi i dužini radnog vremena nepremostiva je prepreka koja obesmišljava otvaranje, jer zbog fiksnih troškova i broja angažovanih radnika ne postoji ekonomska opravdanost otvaranja radnji u ovom trenutku, navelo je Udruženje
  • Niški ugostitelji predložiće Gradskoj upravi da razmotri umanjenje cene zakupa površina za postavljanje letnjih bašti

  Većina ugostiteljskih objekata u Nišu danas neće biti otvorena zbog mnogih ograničenja koja su propisana, saopštilo je Udruženje ugostitelja Niša.

  -Za mnoge ugostitelje ograničenje u kvadraturi i dužini radnog vremena nepremostiva je prepreka koja obesmišljava otvaranje, jer zbog fiksnih troškova i broja angažovanih radnika ne postoji ekonomska opravdanost otvaranja radnji u ovom trenutku- navedeno je u saopštenju Udruženja.

  Mnogi ugostitelji su vrlo skeptični da li postoji opravdanost poslovanja u uslovima kada je uz ograničenja koje je propisala struka, pitanje i koliko će imati gostiju zbog straha od koronavirusa i boravka u prostorima gde boravi više ljudi.

  -Većina vlasnika restorana i kafića u Nišu sačekaće dalju relaksaciju donetih mera i početi s radom u drugoj polovini maja i početkom juna-dodaju ugostitelja Niša.

  Niški ugostitelji predložiće Gradskoj upravi da razmotri umanjenje cene zakupa površina za postavljanje letnjih bašti, imajući u vidu da je grad Novi Sad to već uradio.

  Sektor turizma i ugostiteljstva, prema njihovim rečima, zbog pandemije je pretrpeo težak udarac koji potvrdjuju svi ekonomski pokazatelji, tako da će oporavak tog sektora trajati sigurno narednih par godina.

  U Udruženju kažu da se oko 550 privrednika u Nišu bavi ugostiteljstvom, a oni upošljavaju više od 4.000 radnika.

  U okviru novih ublažavanja mera u Srbiji od danas počinju da rade restorani i kafići na teritoriji cele zemlje.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi