More

  U Nišu vakcinisano više od 15.000 građana, sutra revakcinacija Fajzerovom vakcinom

  • Niš prvi u Srbiji po broju vakcinisanih protiv kovida, vakcinu primilo više od 15.000 ljudi, odnosno 4,2 odsto Nišlija
  • Građani mogu da se vakcinišu kineskom vakcinom, ali će sutra biti revakcinisani zdravstveni radnici koji su primili Fajzerovu vakcinu
  • Nadležni Doma zdravlja kažu da će tek nakon što 1.841 medicinski radnik bude revakcinisan Fajzerovom vakcinom, nju moći da prime i građani koji su se za nju prijavili
  • Na jugu Srbije u prethodna 24 časa preminulo još sedmoro pacijenata, u Nišu i Kruševcu po dvoje i Vranju troje

  Više od 15.000 građana primilo je vakcinu protiv kovida 19 na sedam punktova u Nišu, što je najveći broj vakcinisanih u Srbiji u odnosu na broj stanovnika. Do sada je 4,2 odsto građana Niša vakcinisano protiv kovida.

  Nišlije su do sada mogle da prime kinesku vakcinu, osim medicinskih radnika i korisnika Gerontološkog centra u Nišu koji su dobili Fajzerovu vakcinu, i koji će sutra biti revakcinisani. Nadležni Doma zdravlja kažu da je obezbeđeno 1.841 doza za revakcinacija zdravstvenih radnika Fajzerovom vakcinom, kao i da će tek posle toga tu vakcinu moći da prime oni građani koji su se za nju prijavili.

  Inače, na jugu Srbije je u prethodna 24 časa umrlo još sedmoro pacijenata, po dvoje u Nišu i Kruševcu, dok je u Vranju premilo troje.

  U kovid  objektima Кliničkog centra(KC) Niš, hospitalizovano je ukupno 220 pacijenata, kod 173 pacijenta je potvrđeno prisustvo koronavirusa.

  Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, osmoro je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju.

  U kovid bolnici u Кruševcu, trenutno je hospitalizovano 76 pacijenata, a kod 57 je potvrđeno da su pozitivni na virus korona.

  Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, troje  je priključeno na respiratore.

  U kovid bolnici u Leskovcu leči se 77 pacijenata, a za 39 je potvrđeno da su inficirani koronavirusom.

  U dve kovid bolnice u Vranju ukupno je hospitalizovano 116 pacijenata, a za 100 je potvrđeno prisustvo virusa.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi