More

  U Nišu uhapšen bivši državni sekretar u Ministarstvu prosvete zbog korupcije

  Bivši državni sekretar u Ministarstvu prosvete N. R. (57) uhapšen je zbog sumnje da je izvršio krivično delo trgovina uticajem.

  Za isto krivično delo ili zloupotrebu službenog položaja uhapšeno je još sedam osumnjičenih za to krivično delo odgovornih osoba nekoliko obrazovnih ustanova iz Niša i Leskovca.

  Među privedenima su B. R. (52), T. R. (47), V. D. (53), D. S. (63) i S. G. (60).

   M. V. (60) zaposlen u privrednom društvu „Avenija sistem“ d.o.o. Niš  se tereti za krivično delo trgovina uticajem i J. D. (52) zaposlenu u istom privrednom društvu, koja se sumnjiči za zloupotrebu službenog položaja u pomaganju.

  -N. R. se sumnjiči da je tokom pošle i ove godine, iskorišćavajući svoj položaj uticao na B. R., T. R., V. D., D. S. i S. G. da u postupku nabavke- radova na investicionom održavanju objekata dodele ugovore privrednom društvu „Avenija sistem“ d.o.o. iz Niša, dok je J. D., kako se sumnja, pripremala dokumentaciju za tendere. N. R. je tražio od M. V. faktičkog vlasnika privrednog društva „Avenija sistem“ novac u iznosu od najmanje 10 odsto od vrednosti dodeljenih ugovora, te je u više navrata zahtevao i dobio poklon u vidu novca u ukupnom iznosu od 24.000, od kojih je neposredno pred hapšenje primio 5.000 evra-saopštilo je MInistarsvo unutrašnjih poslova.

  U toku su pretresi stanova i prostorija koje koriste osumnjičeni.

  Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi