More

  U Nišu u klasičnim i privremenim bolnicima hospitalizovano skoro 840 pacijenata

  • Koronavirus je aktivniji u Nišu i na jugu zemlje, a situacija sa brojem obolelih u niškom Kliničkom centru ima uticaja na ukupno stanje u zdravstvenom sistemu, rekao je danas član Vladinog kriznog štaba za suzbijanje zaraze KOVOD 19 i epidemiolog Predrag Kon 
  • Kon je kazao da je u Vojvodini  manje od deset odsto pozitivnih na koronavirus od ukupnog broja testiranih, a na jugu Srbije skoro 50 odsto od ukupno testiranih
  • Zamenica direktora Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ Darija Kisić Tepavčević rekla je da je u Specijalnoj bolnici za psihijatrijske bolesti „Gornja Toponica“ kraj Niša koronavirusom zaraženo 40 osoba, ali da se još uvek rade testiranja, koja su “masovna”
  • Deo pacijenata zaraženih novim koronavirusom koji su smešteni u privremenu bolnicu u Sportskoj hali “Čair” najavio je da će sutra blokirati ulaz u halu, u znak protesta zbog kašnjenja testiranja
  • U starom niškom KC su smeštena 202 pacijenta, a u novom KC još 175 pacijenata, dok se na respiratoru nalazi 18 ljudi
  • U privremenim bolnicama u Sportskoj hali “Čair”, hotelu “Centroturist” i Studentskom domu Medicinskog fakulteta hospitalizovan je 461 pacijent sa lakšom kliničkom slikom ili bez simptoma

  Koronavirus je aktivniji u Nišu i na jugu zemlje, a situacija sa brojem obolelih u niškom Kliničkom centru ima uticaja na ukupno stanje u zdravstvenom sistemu, rekao je danas član Vladinog kriznog štaba za suzbijanje zaraze KOVOD 19 i epidemiolog Predrag Kon. 

  Kon je na konferenciji za novinare Kriznog štaba kazao da je u Nišu, Ćupriji, Paraćinu, Aleksincu, Prokuplju i Leskovcu veći procenat pozitivnih nalaza kod onih koji su testirani nego u drugim delovima Srbije.

  – U Vojvodini gotovo da se potpuno smiruje situacija, ali je daleko manje prisustvo, ispod 10 posto, dok je na jugu blizu 50 posto od ukupnog broja testiranih – rekao je on.

  On je dodao da poseban problem predstavlja punjenje KC Niš obolelima iz niškog Gerontološkog centra, i da je to ozbiljan problem, ali  da se još uvek “obezbeđuje rad”, pre svega   “kroz nadomeštanje sa kolegama infektolozima iz vojne bolnice u Nišu i lekarima drugih specijalnosti”.

  Zamenica direktora Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ Darija Kisić Tepavčević rekla je danas da je u Specijalnoj bolnici za psihijatrijske bolesti „Gornja Toponica“ kraj Niša koronavirusom zaraženo 40 osoba, ali da se još uvek rade testiranja, koja su “masovna”.

  Ova bolnica ima više od 500 pacijenat i više od 400 zaposlenih.

  Prema podacima Kriznog štaba, u klasičnim i privremenim bolnicima u Nišu hospitalizovano je skoro 838 pacijenata kod kojih je potvrđena bolest KOVID 19.

  U starom niškom KC su smeštena 202 pacijenta, a u novom KC još 175 pacijenata, dok se na respiratoru nalazi 18 pacijenata.

  U privremenim bolnicama u Sportskoj hali “Čair”, hotelu “Centroturist” i Studentskom domu Medicinskog fakulteta hospitalizovan je 461 pacijent sa lakšom kliničkom slikom ili bez simptoma.


  Nezadovoljni pacijenti sutra blokiraju ulaz u “Čair”?

  Deo pacijenata zaraženih novim koronavirusom koji su smešteni u privremenu bolnicu u Sportskoj hali “Čair” najavio je da će sutra blokirati ulaz u halu, u znak protesta zbog kašnjenja testiranja.

  Oni su kazali novinarima da su testirani 26. ili 27. marta, a da im drugi tekst još uvek nije urađen, iako im je rečeno da se taj test po pravilu radi nakon 14 dana.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi