More

  U Nišu saobraćajci za dan otkrili 101 prekršaj vozača

  • U Nišu za 24 časa saobraćajni policajci otkrili i procesuirali 101 saobraćajni prekršaj, i podneće 18 zahteva za prekršajni postupak
  • Ova vanredna kontrola saobraćaja usledila je nakon odluke ministra policije Aleksandra Vulina, posle protesta Nišlija zbog nedavne saobraćajne nesreće u Duvaništu kada je automobil na trotoraru pokosio dvojicu pešaka
  • Saobraćajci su otkrili da je vozač star 22 godine sinoć oko 22 časa vozio BMW po Nišu 146,9 kilometara  na čas, kao i da je  prošao na crveno svetlo, a da je jedan vozač vozio sa 2,18 promila alkohola u krvi
  • Predsednik Prekršajnog suda u Nišu Mišel Marković  rekao je da su ovi vozači kažnjeni zbog nasilničke vožnje

  foto: MUP

  Pripadnici Saobraćajne policije u Nišu u toku jučerašnje kontrole saobraćaja na teritoriji grada otkrili su i procesuirali 101 saobraćajni prekršaj, sačinili 83 prekršajna naloga i podneće 18 zahteva za prekršajni postupak.

  Ministar policije Aleksandar Vulin odlučio je da se pojačano kontroliše saobraćaj na teritoriji Niša, nakon protesta Nišlija zbog nedavne saobraćajne nesreće u Duvaništu kada je automobil na trotoraru pokosio dvojicu pešaka.

  Saobraćajci su tokom kontrole saobraćaja otkrili da je vozač star 22 godine sinoć oko 22 časa vozio BMW po Nišu 146,9 kilometara  na čas, kao i da je  prošao na crveno svetlo. On je kažnjen ekspresno u prekršajnom postupku sa 150.000 dinara, zabranom upravljanja vozila B kategorije godinu dana i 21 kaznenim poenom.

  U hitnom prekršajnom postupku kažnjen je i vozač koji je vozio sa 2,18 promila alkohola u krvi koji je dobio 30 dana zatvora i kaznu od 120.000 dinara .

  Predsednik Prekršajnog suda u Nišu Mišel Marković  rekao je da su ovi vozači kažnjeni zbog nasilničke vožnje.

  -Ukoliko postane presuda pravosnažna, vozaču koji je vozio 146,9 kilometara na čas i koji je prošao kroz crveno svetlo, biće poništena vozačka dozvola jer je dobio maksimalan broj kaznenih poena. Pijani vozač nije mogao da bude kažnjen kaznenim poenima i oduzimanjem dozvole jer nema našu dozvolu. On živi i radi u Luksemburgu, gde mu je izdata dozvola, i ima dvojno državljanstvo, srpsko i bugarsko. On na presudu ima pravo žalbe od osam dana s tim što će odmah biti upućen na izdržavanje kazne-precizirao je on.

  U nesreći koja se dogodila 4. januara ove godine na Bulevaru Medijana u Nišu stradali su Dejan Ilić (48), poverenik Udruženih sindikata Srbije Sloga za južnu Srbiju i predsednik sindikata Sloga u kompaniji “Filip Moris” i dečak A. P.(12). Beograđanin N. S.(20) vozač “audija”, koji je pokosio pešake, uhapšen je, a na saslušanju se branio ćutanjem

  Nišlije su više puta protestovale, poslednji put prethodne subote, nakon saobraćajne nesreće, zahtevajući smenu načelnika Policijske uprave Slaviše Virijevića kao i bezbedniji saobraćaj u gradu. Međutim, juče je smenjen načelnik Saobraćajne policije u Nišu, Dragan Pešić.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi