More

  U Nišu raste broj inficiranih koronavisusom

  . U Domu zdravlja Niš saopštili su da je juče u tom gradu bilo ukupno 236 pozitivnih na korona virus, što je ogromno povećanje, u odnosu na kraj 2021. godine, kad ih je bilo po desetak

  . Zamenik direktora UKC Radmilo Janković prethodno je upozorio da „nas u januaru čeka havarija i da ćemo imati na stotine hiljade zaraženih, a tek umrlih“.

  . Brojke će narednih dana sigurno biti preko 10.000, 20.000 ili možda 30.000 zaraženih i biće komplikovano u naredne dve nedelje, rekao je Janković.

  Foto: Ilustracija Pixabay

  U Domu zdravlja Niš saopštili su da je juče u tom gradu bilo ukupno 236 pozitivnih na korona virus, što je ogromno povećanje, u odnosu na kraj 2021. godine, kad ih je bilo po desetak.

  U Niškom domu zdravlja juče je testirano 1.365 građana, od kojih je 209 sa pozitivnim nalazom.

  Prema podacima ove zdravstvene ustanove, u kovid ambulantama javilo se 1.789 pacijenata, a od toga njih 791 je došlo prvi put kod lekara sa simptomima koji mogu da ukazuju da su zaraženi korona virusom.

  Univerzitetsko klinički centar (UKC) Niš saopštio je da se na kovid klinikama i odeljenima leči 48 pacijenata, od kojih je 44 pozitivno na korona virus.

  Od svih hospitalizovanih pacijenata dvoje je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju.

  U kovid bolnici u Kruševcu, koja je pod upravom UKC, leči se 120 pacijenata, a kod 117 je potvrđeno prisustvo virusa korone.

  Zamenik direktora UKC Radmilo Janković prethodno je upozorio da „nas u januaru čeka havarija i da ćemo imati na stotine hiljade zaraženih, a tek umrlih“.

  On je precirao da bi „trebalo da se uradi 110.000 testova da bismo otkrili 30.000 inficiranih“.

  – Brojke će narednih dana sigurno biti preko 10.000, 20.000 ili možda 30.000 zaraženih i biće komplikovano u naredne dve nedelje- rekao je Janković.

  On je kazao da je nemoguće zaustaviti širenje omikron soja korona virusa.

  – Nadamo se da će ovo biti poslednji čin sa koronom- dodao je.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi