More

  U Nišu protestovalo dvadesetak mladih

  • Na osmom protestu u Nišu okupilo se tek dvadesetak mladih ljudi na centralnom gradskom trgu
  • Nije bilo protestne šetnje, transparenata i parola
  • Posle osam dana protesti u Nišu su gotovo utihnuli, jer je i sinoć bilo tek nekoliko desetina demonstranata.
  • Na prvim protestima u Nišu bilo je i više od dve hiljade Nišlija, ali nisu zabeleženi sukobi između demonstranata i policajaca
  foto: m.k.

  U Nišu se na večerašnjem, osmom protestu okupilo tek dvadesetak, uglavnom, mladih Nišlija.

  Za razliku od prethodnih sedam  večeri, kad je mesto okupljanja bilo ispred Skupštine grada Niša, protest je održan na Trgu kralja Milana, bez ikakvih transparerenata i parola, samo je puštena muzika sa ozvučenja. Večeras prvi put nije održana ni protestna šetnja.

  Okupljeni demonstranti nisu rekli da li će protest biti održan i sutra.

  Posle osam dana protesti u Nišu su gotovo utihnuli, jer je i sinoć bilo tek nekoliko desetina demonstranata.

  Demonstranti u Nišu, prvi put su protestovali dan posle okupljanja nezadovoljnih građana u Beogradu, koji su izašli ispred Skupštine Srbije jer je predsednik Aleksandar Vučić najavio mogućnost uvođenja policijskog časa.

  Na prvim protestima u Nišu bilo je i više od dve hiljade Nišlija, ali nisu zabeleženi sukobi između demonstranata i policajaca. Ipak, u subotu uveče su išli u protestnu šetnju Bulevarom 12. februar, do ulaza u grad sa auto puta Beograd- Niš, ali ih je tu, kod skretanja ka aerodromu “Konstantin Veliki”, sačekao kordon od više desetina policajaca pod punom opremom za suzbijanje demonstracija, ne dozvoljavajući im da blokiraju auto put.

   Studenti su duže od pola časa poručivali policajcima preko megafona da “spuste štitove” i “pridriže se svom narodu”, jer imaju “istog neprijatelja”, Aleksandra Vučića, koji je, kako su kazali, “kovid Srbije”.

  Prošlog četvrtka uveče kordon policije je obezbeđivao sedište niških naprednjaka, ali, iako je na trenutke situacija bila napeta, nije bilo nikakvih sukoba između policajaca i demonstranata.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi