More

  U Nišu proglašena vanredna situacija, preminulo još troje kovid pacijenata

  • U Nišu će do 1. decembra trajati vanredna situacija, koja može biti produžena ukoliko epidemiološka situacija bude zahtevala.
  • Dragana Sotirovski, gradonačelnica Niša i komandant Štaba, i epidemiolog Branislav Tiodorović, nisu objasnili šta podrazumeva proglašenje vanredne situacije i  koje će konkretne mere biti preduzete
  • Tiodorović je ocenio da “situacija u Nišu od nepovoljne ide ka vanrednoj, zato će biti novih mera, da bi se smanjio broj obolelih i podigla odgovornost građana o poštovanju mera
  • U protekla 24 časa na jugu Srbije preminulo još pet kovid pacijenata-troje u Nišu i dvoje u Vranju

  Štab za vanredne situacije u Nišu proglasio je danas vanrednu situaciju u tom gradu koja će trajati najkraće do 1. decembra.

  Dragana Sotirovski, gradonačelnica Niša i komandant Štaba, i epidemiolog Branislav Tiodorović, član Gradskog štaba i  Vladinog kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti kovid 19, saopštili su na konferenciji za novinare da vanredna situacija može biti produžena ukoliko to epidemiološka situacija bude zahtevala.

  Oni, pak,  nisu objasnili šta podrazumeva proglašenje vanredne situacije i  koje će konkretne mere biti preduzete.

  Tiodorović je ocenio da “situacija u Nišu od nepovoljne ide ka vanrednoj, zato će biti novih mera, da bi se smanjio broj obolelih i podigla odgovornost građana o poštovanju mera.

  Sotirovski je kazala da će Grad objaviti nove mere  nakon sednice Vladinog kriznog štaba koja je zakazana za sutra.

  U protekla 24 časa u Kliničkom centru(KC) Niš preminulo je još troje, a u Vranju još dvoje pacijenata sa potvrđenim prisustvom koronavirusa, saopštila je danas popodne uprava te ustanove.

  Prema informacijama KC, na respiratore je priključeno  11 pozitivnih pacijenata.

  U KC su danas popodne hospitalizovana 242 pacijenta, od kojih 167 sa potvrđenim koronavirusom.

  U novoj zgradi KC, koja je kovid objekat, popunjeni su svi dosadašnji kapaciteti, zbog čega se za pacijente sa korona infekcijom “otvara još jedan sprat”.

  Klinika za infektivne bolesti je “puna” i ima samo četiri kreveta za pacijente koji tu dolaze na dijalizu.

  U niškom KC počeo je da raste broj preminulih 6. novembra, od kada ih je, po zvaničnim podacima, i po osmoro dnevno. Broj hospitalizovanih je više nego dupliran u odnosu na početak  novembra, kada ih je bilo manje od stotinu.

  U Vranju je ukupno hospitalizovano 78 pacijenata, od kojih je 56 pozitivno na virus, a u Leskovcu 71 oboleli, a kod 42 je potvrđeno prisustvo koronavirusa.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi