More

  U Nišu osmoro novoobolelih od koronavirusa, na Infektivnoj klinici hospitalizovano 17 pacijenata

  • Ukupno je u Nišu 39 zaraženih koronavirusom, od juče je novih osmoro, a hospitalizovano je 17 na Infektivnoj klinici, saopštio je gradonačelnik Niša Darko Bulatović
  • Četvoro obolelih od koronavirusa i dalje na respiratorima
  • Gradonačelnik Niša od nedelje saopštava podatke o broju inficiranih koronavirusom, iako to nije njegova dužnost, jer nadležni u Kliničkom centru odbijaju da to čine
  • Gradski štab za vanredne situacije je naložio preduzeću JKP Naissus da privremeno priključe na mrežu sve koji su trenutno bez vode
  • Grad je obezbedio 2.500 paketa sa osnovnim životnim namirnicama i sredstvima za higijenu za siromašne Nišlije

  U Nišu je ukupno 39 inficiranih od koronavirusa, što je povećanje za osmoro novoobolelih, od kojih je 17 na lečenju u  Kliničkom centru, rekao je gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

  -Novih sedmoro pacijenata je trenutno hospitalizovano na Infektivnoj klinici KC Niš kod kojih je potvrđeno prisustvo koronavirusa. Jedan novooboleli i još 21 naš sugrađanin nalaze se kod svojih kuća kod kojih je takođe potvrđeno prisustvo koronavirusa, ali su dobrog zdravstvenog stanja, dobre kliničke slike koja ne zahteva bolničko lečenje – kazao je Bulatović, nakon sednice Štaba za vanredne situacije, na čijem je čelu.

  Epidemiolog i član Kriznog štaba Vlade Predrag Kon saopštio je na konferenciji u Vladi Srbije da je u Nišu na respiratorima četvoro inficiranih koronavirusom.

  Inače, od nedelje gradonačelnik Niša saopštava podatke o broju inficiranih koronavirusom, iako to nije njegova dužnost, jer nadležni u Kliničkom centru odbijaju da to čine. Od 18. marta na veb-sajtu KC Niš  više nisu objavljivani  podaci za Niš i jug Srbije, nego su prenošene informacija o ukupnom broju zaraženih koronavirusom u celoj Srbiji. Poverljivi izvori iz KC Niš smatraju da je razlog tome što su među inficiranima lekari i medicinske sestre, zbog čega su praktično tri klinike obustavile rad.

  foto: m.k.

  Direktor KC Niš Zoran Radovanović ne samo što je od početka pandemije koronavirusom nedostupan za bilo kakvu informaciju, nego je zabranio direktorima klinika da bez njegovog odobrenja govore za medije. Direktor Klinike za infektivne bolesti u Nišu Miodrag Vrbić, za razliku od svojih kolega u Beogradu i Novom Sadu, uporno odbija da saopšti podatke o broju obolelih i stanju hospitalizovanih pacijenata, uz obrazloženje da za to nema saglasnost Radovanovića.

  Gradski štab za vanredne situacije je naložio preduzeću JKP Naissus da privremeno priključe na mrežu sve koji su trenutno bez vode.

  Šestoro građana prekršilo je zabranu kretanja u Nišu od nedelje u  17 do 8 časova juče, saopštili su u Policijskoj upravi u Nišu.

  Policija je protiv njih podnela zahtev za pokretanje prekršajnog postupka zbog kršenja naredbe o organičenju i zabrani kretanja.

  U Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu naveli su da su tokom prethodna četiri dana podnete dve krivične prijave protiv osoba koje nisu poštovale meru kućne samoizolacije.

  -Jedna osoba prekršila je zabranu rada ugostiteljskih objekta, njegov objekat bio je otvoren za goste i služeni su piće i hrana. Ta osoba je zadržana i predloženo je sudu da mu odredi pritivor-rekli su u tužilaštvu.


  Pomoć siromašnim Nišlijama

  Zamenik gradonačelnika Niša Miloš Banđur pozvao je Nišlije koje nemaju primanja i u teškoj su ekonomskoj situaciji da se tokom ove sedmice jave opštinskim kol centrima kako bi dobili pakete sa osnovnim životnim namirnicama i sredstvima za higijenu.

  -Grad je obezbedio novac za nabavku 2.500 paketa, koji će biti podeljeni krajem nedelje. Apelujemo da se za pomoć jave porodice kojima je ova pomoć zaista potrebna. Neke porodice upisaće na spisak nadležni u opštinama jer imaju već uvid u to ko se nalazi u teškom ekonomskom položaju-rekao je on.

  Paketi koje je grad obezbedio biće podeljeni korisnicima uz pomoć Crvenog krsta.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi