More

  U Nišu oboleli od leukemije bez lekova, direktor KC obećao da će ih uskoro dobiti

  • Hronični bolesnici od mijeloidne leukemije već dva i po meseca ne primaju neophodne lekove jer KC Niš ne nabavlja terapiju za ove bolesnike
  • Vršilac dužnosti direktora KC Niš Zoran Perišić najavio je danas da bi ti hronični bolesnici trebalo da dobiju neophodnu terapiju u narednih pet do sedam dana
  • Udruženje za pomoć u lečenju hronične mijeloidne leukemije Srbije, inače, podnelo je 19. novembra opomenu pred utuženje KC Niš i tadašnjem direktoru te ustanove Zoranu Radovanoviću pošto nisu obezbedili neophodne lekove za pacijente iz tog grada
  • Komisija za odobravanje hematoloških lekova RFZO redovno odobrava lekove i pacijentima iz Niša, ali je problem što ih KC Niš ne nabavlja, navedeno je u opomeni

  Pacijenti koji se leče od hronične mijeloidne leukemije na Klinici za hematologiju Kliničkog centra(KC) u Nišu već dva dva i po meseca ne primaju neophodne lekove jer ta zdravstvena ustanova ne nabavlja terapiju za ove bolesnike.

  Vršilac dužnosti direktora KC Niš Zoran Perišić najavio je danas da bi ti hronični bolesnici trebalo da dobiju neophodnu terapiju u narednih pet do sedam dana.

  -Danas sam imao sastanak sa zaposlenima u Kliničkom centru Niš koji su zaduženi za nabavku lekova sa C liste. Imam obećanje da će to biti urađeno u narednih pet do sedam dana-rekao  je Perišić na konferenciji za novinare.

  Udruženje za pomoć u lečenju hronične mijeloidne leukemije Srbije, inače,  podnelo je 19. novembra opomenu pred utuženje KC Niš i tadašnjem direktoru te ustanove Zoranu Radovanoviću pošto nisu obezbedili neophodne lekove za pacijente iz tog grada.

  -Komisija za odobravanje hematoloških lekova Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO) redovno odobrava lekove i pacijentima iz Niša, čime hematologija Kliničkog centra redovno i uredno obavlja svoj deo posla, ali je problem što sam Klinički centar ne nabavlja potrebne lekove-navedeno je u opomeni Udruženja.

  Članovi Udruženja upozoravaju da uskraćivanje terapije dovodi do progresije bolesti i neizvesnog ishoda lečenja.

  Udruženje je najavilo da će, ukoliko KC Niš ne obezbedi lekove, podneti tužbu za nečinjene da se nabavi terapija za lečenje mijeloidne leukemije.           

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi