More

  U Nišu nove zaštitne pešačke ograde i nadzorne kamere posle teške saobraćajne nesreće

  • Zaštitne pešačke ograde, razdelna ostrva u Knjaževačkoj ulici i nadzorne kamere na najprometnijim bulevarima i ulicama biće postavljeni u Nišu, odlučio je Savet za bezbednost saobraćaja
  • Ove odluke Saveta za bezbednost su usledile nakon tragične saobraćajne nesreće u kojoj su na trotoaru stradala dvojica pešaka
  • Policijska uprava u Nišu je predložila postavljanje zaštitnih pešačkih ograda na gradskim saobraćajnicama gde je moguće razviti veće brzine na ulicama bulevarskog tipa, kao i kamera za merenje brzine
  • Nišlije će i sutra protestvovati po četvrti put na Bulevaru Medijana, na mestu pogibije dvojice pešaka

  Savet za bezbednost saobraćaja Niša odlučio je danas da se na više lokacija u gradu postave zaštine pešačke ograde, saopšteno je na gradskom sajtu.

  U saopštenju se navodi da je Savet takođe odlučio da se u Knjaževačkoj ulici postave razdelna ostrva po sredini kolovoza.

  Savet je izdao nalog nadležnim službama  za izradu „projektno-tehničkog zadatka“ za postavljanje nadzornih kamera na najprometnijim bulevarima i ulicama.

  Ove odluke Saveta za bezbednost su usledile nakon tragične saobraćajne nesreće u kojoj su na trotoaru stradala dvojica pešaka.

  Policijska uprava u Nišu je , kako je navedeno u saopštenju, predložila postavljanje zaštitnih pešačkih ograda na gradskim saobraćajnicama gde je moguće razviti veće brzine na ulicama bulevarskog tipa, kao i kamera za merenje brzine.

  Predlozi niške policije usledili su nakon  pisma gradonačelnice Dragane Sotirovski u kome je zatražila da policija navede šta je to što je Saobraćajnoj policiji potrebno od opreme i koje su to „crne tačke“ u gradu koje treba urediti s ciljem unapredjenja stanja bezbednosti saobraćaja.

  Najavljeno je da će se Savet ubuduće sastajati jednom mesečno kako bi pratio i analizirao stanje bezbednosti saobraćaja na ulicama Niša.

  Policijska uprava u Nišu, inače, ovih dana je pojačala saobraćajne kontrole i preduzela mere za unapredjenje bezbednosti saobraćaja, a povod je saobraćajna nesreća na Bulevaru Medijana u kojoj su poginula dvojica pešaka – Andrej Prekljušaj (12) i Dejan Ilić (48).

  Građani Niša su zbog tog udesa koji je izazvao vozač „audija“ Nemanja S. (20) protestovale do sada tri puta, a novi protest ne mestu nesreće najavljen je za sutra u 15 časova.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi