More

  U Nišu nastavljen pad broja novozaraženih koronavirusom

  • Prema podacima Doma zdravlja, juče je registrovano 629 novozaraženih, dok je početkom prošle sedmice taj broj na dnevnom nivou prelazio hiljadu
  • Zamenik direktora Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu Radmilo Janković danas je kazao da “očekuje mirnu situaciju u martu”, posle koje bi mogao da usledi i kraj pandemije koronavirusa

  U Nišu je nastavljen pad broja novozaraženih koronavirusom, inače započet krajem prošle sedmice.

  Prema podacima Doma zdravlja, juče je registrovano 629 novozaraženih, dok je početkom prošle sedmice taj broj na dnevnom nivou prelazio hiljadu.

  U Domu zdravlja su precizirali da je juče urađeno 1370 testova, od kojih je manje od polovine- njih 629 bilo pozitivnih.

  Urađeno je 238 testova kod dece, a registrovano ukupno 85 pozitivnih.

  Zamenik direktora Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu Radmilo Janković danas je kazao da “očekuje mirnu situaciju u martu”, posle koje bi mogao da usledi i kraj pandemije koronavirusa.

  On je za Televizuj K1 kazao da je mutacija koronavirusa koja bi bila opasniji soj od delte, a širila se lako i brzo kao omikron- nemoguća.

  -To se nikada nije desilo u prirodi, jer ako se to dogodi onda je ljudska rasa u opasnosti, a virusu nikako ne odgovara da stvori mutaciju koja će uništiti čovečanstvo jer će tako uništiti i sebe- kazao je on.

  Janković je dodao da uprkos tome nije za ukidanje epidemijskih mera u Srbiji zbog nedovoljnog broja vakcinisanih.

  – Ne vidim poštovanje nikakvih mera u Srbiji, još uvek polovina nije vakcinisano, ali dosta se i zarazilo omikronom, tako da nećemo biti u idealnoj situaciji kao na Zapadu, ali će se sigurno ukinuti rutinsko testiranje, kovid odeljenja i karantin- zaključio je on.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi