More

  U Nišu još jedna žrtva koronavirusa, u privremenim bolnicama postavljeno više od 500 kreveta

  • Na Infektivnoj klinici u Nišu od posledica koronavirusa noćas je preminuo muškarac(63) iz Vranjske Banje
  • Ministar zdravlja Zlatibor Lončar saopštio je da je u Srbiji na respiratorima 49 ljudi, ali nije precizirao koliko ih je u Nišu
  • Gradonačelnik Niša i komandant gradskog Štaba za vanredne situacije Darko Bulatović izjavio je danas da se u Kliničkom centru u Nišu na lečenju nalaze 33 osobe obolele od koronavirusa, od kojih je 17 iz Niša a 16 iz drugih mesta
  • Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je da je u Nišu postavljeno više od 500 kreveta u privremenim bolnicama za smeštaj lakše obolelih od koronavirusa
  • U tim objektima će vladati vojnička disciplina, i neće biti kompromisa sa bilo kim ko hoće da krši disciplinu ili napusti objekat, kazao je on
  • Vulin  je najavio da će i u Nišu sve biti po modelu Sajma u Beogradu
  foto: Vanja Keser

  Ministar zdravlja Zlatibor Lončar potvrdio je da je na Klinici za infektivne bolesti u Nišu noćas je od koronavirusa preminuo muškarac(63) iz Vranjske Banje, koji je imao niz oboljenja.

  Lončar je redovnoj konferenciji za novinare u Vladi Srbije u Beogradu  kazao da je 49 ljudi je na respiratorima, od kojih je “devet preteških pacijenata”.

  On nije precizirao koliko je u Nišu obolelih od koronavirusa na mašinama za disanje. Prema jučerašnjim informacijama, na respiratorima na niškoj Klinici za infektivne bolesti se nalazi troje pacijenata, a u zgradi stare Klinike za hirurgiju još 11.

  Nadležni u Kliničkom centru u Nišu i dalje ne saopštavaju broj i stanje hospitalizovanih pacijenata obolelih od koronavirusa.

  Gradonačelnik Niša i komandant gradskog Štaba za vanredne situacije Darko Bulatović izjavio je danas da se u Kliničkom centru u Nišu na lečenju nalaze 33 osobe obolele od koronavirusa, od kojih je 17 iz Niša a 16 iz drugih mesta.

  Bulatović je za RTS rekao da su 32 stanovnika Niša sa potvrđenim koronavirusom koji se nalaze na kućnom lečenju, u opštem dobrom stanju.

  Inače, pacijent iz Vranjske Banje je treća zvanična žrtva koronavirusa u Nišu, pre njega su preminule dve žene iz Niša, od kojih je jedna doktorka.

  foto: Vanja Keser

  Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da je u Nišu postavljeno više od 500 kreveta u objektima za privremene bolnice za obolele od koronavirusa sa lakšom kliničkom slikom u kojima će  “ vladati vojnička disciplina”.

  -Neće biti kompromisa sa bilo kim ko hoće da krši disciplinu ili napusti objekat. Molim vas da razumete da ovo nisu hoteli, da se ovde lečimo i da će ovde vladati vojnička disciplina. Oni koji budu bili ovde moraju da prihvate da su u vojnom objektu sa vojnom disciplinom. Samo tako će sve funkcionisati-rekao je Vulin prilikom obilaska Sportske hale “ Čair” u kojoj će biti smešteni oboleli od koronavirusa.

  On je najavio da će i u Nišu sve biti po modelu Sajma u Beogradu, koji su odobrili i pohvalili kineski stručnjaci, kao i da prvi pacijenti mogu da budu primljeni početkom naredne sedmice.

  -Više od 500 kreveta je već postavljeno u Sportskom centru “ Čair” i salama osnovnih škola “ Dušan Radović” i “ Miroslav Mika Antić”. Postavićemo paravane i kasete, a biće i prostora za odmor i odgovarajuća ishrana. Ukoliko se ukaže potreba za još kreveta, mi smo već predvideli druge prostore koji će biti prilagođeni – rekao je Vulin.

  Potpukovnik Vladan Mijalković iz mešovite artiljerijske brigade kopnene vojske rekao je da su hali “Čair” pripremljena  168 kreveta, a u pomoćnoj prostoriji 59.

  foto: Vanja Keser

  -U salama dve osnovne škole biće ukupno 280 kreveta. U toku današnjeg i narednih dana stvorićemo još bolje uslove tako što ćemo uvesti internet, televizore i druge stvari u skladu sa smernicama koje smo dobili. Postavićemo paravane, odvojiti po osam  ili devet kreveta u jednom. Uslovi će biti kudikamo bolji od ovih trenutno-kazao je Mijalković.

  Gradonačelnik Niša i komandant gradskog Štaba za vanredne situacije Darko Bulatović najavio je da će smeštaj u privremenim bolnicama biti drugačiji .

  -Imaće karakter soba, biće tu prolaza, sve ono što je neophodno i po svim pravilima zdravstvene zaštite, higijene, sanitarih puteva, mokrih čvorova, dovoljan broj toaleta. Tu će biti i sadržaji kao što je mesto gde će se deliti hrana, gde će moći da se pročita knjiga, novine, pogleda televizija – rekao je Bulatović.

  On je kazao da će Studentski centar Niš obezbeđivati hranu, kao i da je već nabavljeno 100.000 pribora, sa posudama i esgacajgom za jednokratnu upotrebu.


  U Nišu 52 krivične prijave

  U Nišu je od uvođenja vanrednog stanja protiv 41 osobe podneta prekršajna prijava zbog nepoštovanja naredbe o ograničenju i zabrani kretanja, dok je protiv 11 podneta krivična prijava zbog nepoštovanja mere samoizolacije. 

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi