More

  u NIŠU JOŠ DVE OSOBE PREMINULE OD GRIPA, EPIDEMIJA PRIJAVLJENA OD JUČE

  • Još dva pacijenta umrla su od gripa tokom prošle noći na Infektivnoj klinici, a ukupan broj preminulih  od ove zarazne bolesti u Nišu  skočio je na petoro
  • Epidemija gripa u Nišu proglašena  je juče jer je registrovano više od 3.800 slučajeva sa simptomima sličnim gripu
  • Direktor Infektivne klinike Miodrag Vrbić kazao je da se od gripa leče 32 pacijenta, od kojih je 11 na aparatima za disanje
  foto: Vesna Torović

  U Kliničkom centru u Nišu preminule su još dve osobe od posledica gripa u noći između petka I subote.

  Od početka sezone petoro pacijenata umrlo je od od komplikacija izazvanih ovom virusnom bolešću na Infektivnoj klinici u Nišu.

  Epidemija gripa u Nišu prijavljena je juče pošto je, prema podacima Istituta za javno zdravlje, za sada registrovano više od 3.800 slučajeva sa simptomima sličnim gripu, što je dvostruko više nego prethodne sedmice.

  Klinički centar u Nišu je saopštio da je od gripa preminuo 66-godišnji pacijent iz Orljana kod Doljevca i muškarac (75) iz Suvog Dola.

  Direktor Klinike za infektivne bolesti Miodrag Vrbić rekao je novinarima da su na lečenju još 32 pacijenta, od kojih  je 11 na aparatima za veštačko disanje.

  -To su najteže komplikacije i veoma je veliki procenat smrtnosti kada se dođe do aparata- upozorio je Vrbić.

  On je naglasio da ne postoje specijalne mere za zaštitu od gripa, ali je apelovano na građabe da izbegavaju velike skupove i nošenje maski.

  -Nemamo kulturu kao Kinezi. Oni svi nose maske gde je veća grupa ljudi. Trebalo bi da se štitimo- istakao je Vrbić.

  Doktor Vrbić je kazao da vakcinacija protiv gripa  u ovom trenutku ima smisla, samo ako pacijenti mogu da obezbede nekoliko nedelja izolacije, kako bi izbegli rizik od zaraze.

  Prošlog vikenda u Nišu od gripa su preminule dve osobe, od kojih je je jedna Nevena M.(27). Njen mladić je optužio lekare Zavoda za hitnu medicinsku pomoć za propuste u Neveninom lečenju, pa je Ministarstvo zdravlja naložilo vanrednu inspekciju u toj zdravstvenoj ustanovi.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi