More

  U NIŠU I OKOLINI ZBOG KORUPCIJE UHAPŠENO 13 OSOBA, MEĐU KOJIMA SU I POLICAJCI, ADVOKATI I SLUŽBENIK TUŽILAŠTVA

  • MUP je saopštio da je uhapsio grupu od 13 osoba zbog sumnje da su izvršili krivična dela primanja mita, davanja mita i trgovine uticajem
  • Sumnja se da su dva niška advokata, advokatska saradnica i dva medicinska tehničara KC Niš organizovali mrežu saradnika kako bi dobijali informacije o saobraćajnim udesima u Nišu
  • Oni su preko saradnika najpre iz službene evidencije MUP-a dobijali podatke o saobraćajnim nezgodama i povređenim osobama koje imaju status oštećenih lica, a potom iz OJT i KC Niš pribavljali zapisnike o uviđaju i medicinsku dokumentaciju
  • Njihovi saradnici „na terenu“ su na kraju  pronalazili oštećene osobe i sa njima, u ime advokata, zaključivali ugovore o zastupanju, uz procentualno ugovaranje novčane naknade

  foto: Vesna Torović

  Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su grupu od 13 osoba iz Niša i okoline, među kojima su službenik niškog Osnovnog javnog tužilaštva, policajci, advokati i zdravstveni  radnici, zbog sumnje da su učestvovali u korupciji, saopšteno je danas.

  Prema navodima MUP-a, uhapšeni su advokati P.R. (36) i M.A. (37), kao i medicinski tehničar u Kliničkom centru Niš S.T.R. (37) zbog osnova sumnje da su počinili krivično delo davanja mita, a  saradnica advokatske kancelarije P.R. iz Niša B.S. (28), kao D.I. (66) iz Zaječara, D.K. (55) iz Niša i I.I. (35) iz Aleksinca zbog osnova sumnje da su izvršili krivično delo davanje mita pomaganjem.

  Uhapšen je i B.N. (48), zbog osnova sumnje da je počinio krivično delo trgovine uticajem.

  Zbog sumnje da su izvršili krivično delo primanje mita uhapšeni su službenik Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu S.S. (48), medicinski tehničari u KC Niš I.J. (43) i M.J. (35), policijski službenik Policijske stanice Boljevac G.V. (45) i policijski službenik Policijske uprave u Nišu G.S. (53).

  Prema navodima u MUP-u, sumnja se da su po prethodnom dogovoru, advokati, advokatska saradnica i medicinski tehničari P. R,  M. A, B. S, S. T. R. i B. N. organizovali mrežu saradnika, kojima su prethodno obećavali poklone i druge koristi kako bi dobili informacije o udesima u Nišu.

  Oni su navodno najpre od medicinskog tehničara i policajca G. V. i G. S. iz službene evidencije MUP-a dobijali podatke o saobraćajnim nezgodama i povređenim osobama koje imaju status oštećenih lica. Potom su navodno od službenika OJT S. S, kao i medicinskih radnika I. J. i M. J. iz baze podataka institucija u kojima su zaposleni dobijali medicinsku dokumentaciju i zapisnike o uviđaju saobraćajnih nezgoda.

  Sumnja se da su D. K, D. I. i I. I. na terenu neposredno pronalazili oštećene osobe i sa njima, u ime advokata, zaključivali ugovore o zastupanju uz procentualno ugovaranje novčane naknade.

  Akcija je sprovedena u saradnji sa Sektorom unutrašnje kontrole, i po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu. Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni Višem javnom tužilaštvu u Nišu.


  U AKCIJI SUZBIJANJA KORUPCIJE ŠIROM SRBIJE UHAPŠENO 38 OSOBA

  Širom Srbije, u cilju suzbijanja finansijskog kriminala i korupcije, u prethodnih nekoliko dana uhapšeno je 38 osoba, dok su protiv još 21 osobe podnete krivične prijave.

  U Nišu je podneta krivična prijava protiv radnice jedne mlekare za koju se sumnja da je oštetila mlekaru za više od 800 000 dinara uzimanjem novca od pazara. Krivična prijava podneta je i protiv Nišlijke koja je osumnjičena da je u kazinu uključivala mušteriji aparate za igru bez naplate, čime je oštetila kazino za oko 500 000 dinara.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi