More

  U Nišu hospitalizovan 201 pacijent, od koronavirusa oboleli i medicinski radnici Doma zdravlja

  • U Nišu 20 pacijenata inficiranih virusom korona priključeno na respirator
  • Osim šestoro korisnika Gerentološkog centra, na koronu pozitivno i dvoje zaposlenih u Domu za smeštaj odraslih i starih “Eskulap centar“ u Nišu
  • I medicinski radnici Doma zdravlja, prema nezvaničnim informacijama, inficirani koronavirusom
  • Vojna bolnica u Nišu će primati pacijente iz Kliničkog centra koji nisu inficirani KOVIDOM 19

  Epidemiolog Darija Kisić Tepavčević saopštila je da je do danas u Kliničkom centru u Nišu hospitalizovan 201 pacijent, od kojih je 20 priključeno na mašinu za disanje. U privremenim bolnicama u Nišu je smešteno 420 pacijenata pozitivnih na koronavirus koji imaju lakšu kliničku sliku ili nemaju simptome.

  Ona je ponovila da je Gerentološki centar u Nišu u potpunoj je izolaciji od sinoć jer je već potvrđeno da je šestoro korisnika pozitivno na virus korona, koji su u karantinu, kao i još 19 za koje se čeka rezultat testiranja.

  Ministarstvo je danas navelo da je na virus KOVID 19 pozitivno i dvoje zaposlenih u Domu za smeštaj odraslih i starih “Eskulap centar“ u Nišu.

  Prema zvanično nepotvrđenim informacijama, osim lekara i medicinskih sestara u Kliničkom centru  koji su inficirani koronavirusom, i u Domu zdravlja u Nišu ima medicinskih radnika koji su pozitivni na ovaj virus. Nekoliko obolelih od koronavirusa iz Doma zdravlja je, prema tim informacijama, u teškom stanju i priključeno je na respitator.

  foto: sajt Doma zdravlja

  Navodno su među inficiranima i pojedini članovi uprave najveće medicinske ustanove primarnog zdravstva u užoj Srbiji.

  Podsetimo, doktorka iz Doma zdravlja bila je među prvim žrtvama korone u Nišu.

  Vojnu bolnicu u Nišu danas je obišao ministar odbrane Aleksandar Vulin koji je naglasio da je u ovoj bolnici može da bude smešteno 50 najtežih pacijenata na respiratorima.

  -Vojna bolnica Niš uvek je bila otvorena i za vojnike i za civile pa je i u ovoj vanrednoj situaciji ona u stanju i dovoljno je snabdevena i opremljena ljudstvom i tehnikom da može da pruži sve zdravstvene usluge potrebne svim građanima Niša, čime u teškim vremenima preuzima na sebe deo tereta- rekao je Vulin.

  Upravnik Vojne bolnice Niš pukovnik dr Jovica Stanojković  izjavio je da će Vojna bolnica Niš primati pacijente iz Kliničkog centra koji nisu inficirani KOVIDOM 19, što će pomoći da ostane više kapaciteta za obolele od koronavirusa.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi