More

  U Nišu 17 obolelih od koronavirusa na respiratoru

  • U Nišu se leči 34 pacijenata zaraženih koronavirusom, od kojih je 17 u teškom stanju i priključeni su na aparate za veštačku ventilaciju
  • U proteklih 24 časa u Srbiji je umrlo još pet osoba, ali nema podatka da li je među žrtvama bilo i pacijenata iz Niša
  • Miodrag Stanković, odbornik Skupštine grada Niša, upozorio je lokalnu vlast da je dužna da redovno informiše građane o broju inficiranih, obolelih i preminulih od koronavirusa u Nišu
  • U Srbiji je do sada registrovano  ukupno 1.624 potvrđena slučaja zaraze koronavirusom
  foto: sajt KC

  U Kliničkom centru Niš do 15.30 časova hospitalizovana su 34 pacijenta inficiranih koronavirusom, od kojih je 17 na respiratoru.

  -To su pacijenti u jako teškom opštem stanju koji su priključeni na aparate za veštačku ventilaciju u staroj zgradi hirurgije u KC. Svi pacijenti su pod 24 – časovnim nadzorom i detaljnim monitoringom životnih funkcija od strane lekara i medicinskog osoblja. Njihov klinički status se procenjuje iz minuta u minut, a terapijske mere preduzimaju u odnosu na terapijski odgovor- navode u KC Niš.

  Direktor Infektivne klinike u Beogradu Goran Stevanović saopštio je da je u Srbiji  u protekla 24 sata umrlo još pet osoba od koronavirusa, čime je ukupan broj preminulih porastao na 44, ali nije precizirao u kojim gradovima je bilo žrtva od koronavirusa.

  Zdravstvene vlasti u Nišu ni danas nisu saopštile da li je bilo preminulih od koronavirusa u Nišu. Prema zvaničnim informacijama, u Nišu je do sada petoro ljudi umrlo od posledica virusa korone.

  Miodrag Stanković, odbornik Skupštine grada Niša, upozorio je lokalnu vlast da je dužna da redovno informiše građane o broju inficiranih, obolelih i preminulih od koronavirusa u Nišu.

  – Politički inferiorno rukovodstvo nije sposobno i nema smelosti i snage da pruži elementarnu informaciju o tome kakvo je stanje u gradu Nišu. Došli smo u situaciju da informacije o Nišu i stanju u našem gradu dobijamo iz Beograda. Te informacije Beograd ne može da dobije od nekog iz Kazablanke, već opet iz Niša-rekao je Stanković.

  On je predložio Gradskom štabu za vanredne situacije da svakodnevno održava konferencije za novinare na kojima bi govorili niški stručnjaci. 

  -Te redovne  konferencije  su neophodne, jer ako nemamo nikakve informacije, otvara se prostor za razne manipulacije, što nije u interesu građana-konstatovao je Stanković.


  Stevanović: U Srbiji ima 1.624 inficiranih koronom

  Direktor Infektivne klinike u Beogradu Goran Stevanović saopštio je do danas u 15 časova registrovano  ukupno 1.624 potvrđena slučaja zaraze koronavirusom.

  -Hospitalizovano je 1.048 ukupno pacijenata, od toga 69 na Beogradskom sajmu. Na respiratoru je 89 pacijenata. Od poslednjeg izveštaja testirani su uzorci 645 osoba od kojih je 148 pozitivno-rekao je on na redovnoj konferenciji za novinare u Vladi Srbije.


  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi