More

  U Nišu 13 pacijenata na respiratoru, većnik Andrejić zvanično nije žrtva koronavirusa

  • U Srbiji 13 žrtava koronavirusa, bez novih zvaničnih preminulih u Nišu
  • Zdravstene vlasti nisu saopštile da je Milan Andrejić(41), većnik gradske opštine Palilula, nova žrtva koronavirusa, iako su se na društvenim mrežama pojavile takve sumnje
  • Branislav Jovanović, gradski odbornik grupe „Niš moj grad“ na Fejsbuku je naveo da je njegov prijatelj Milan umro zbog nemara
  • On je napisao da je Milan danima tražio pomoć, da je vraćan sa dijagnozom da ima običnu prehladu, kao i da je hospitalizovan na Infektivnoj klinici tek sa temperaturom 39.5 uz kašljanje i povraćanje
  • SzS Niš pozvao je komandanta Štaba za vanredne situacije i gradonačelnika Darka Bulatovića “ da u redovnim obraćanjima Nišlijama iznosi istinite informacije o trenutnoj zdravstvenoj situaciji u gradu”

  U Srbiji je do sada preminulo 13 pacijenata kod kojih je potvrđeno da su bili inficirani koronavirusom, pošto su od subote do nedelje umrle dve žene u Beogradu i jedan muškarac u Novom Sadu, saopštila je epidemiolog Darija Kisić Tepavčević  na konferenciji za novinare u Vladi.

  Ona je precizirala da je u Srbiji na respiratorima 55 ljudi, od kojih je troje na Infektivnoj klinici i 10 u zgradi Stare hirurgije u Kliničkom centru u Nišu.

  Na veb-sajtu KC Niš navedeno je da je danas do 15.30 časova hospitalizovano 33 pacijenta sa potvrđenim prisustvom koronavirusa COVID-19.

  U Nišu je u subotu ujutru u 41. godini preminuo Milan Andrejić, većnik gradske opštine Palilula i vlasnik turističke agenciije “MM tours”u Nišu, za koga zdravstvene vlasti nisu saopštile da je  nova žrtva koronavirusa, iako su se na društvenim mrežama pojavile takve sumnje.

  Branislav Jovanović, gradski odbornik grupe „Niš moj grad“ na Fejsbuku je naveo da je njegov prijatelj Milan umro zbog nemara.

  -Ljudi, da li ste svesni da je čovek danima tražio pomoć i da je vraćan sa dijagnozom da ima običnu prehladu uz preporuku da prima injekcije bez želje da ga bilo ko testira. I posle nekoliko dana borbe, kada je sa temperaturom 39.5 uz kašljanje i povraćanje, niko nije hteo da ga odveze, već je to učinio otac, i niko nije hteo da ga primi na Infektivnu kliniku, sve dok nisam pozvao te noći ljude iz vrha zdravstva u Nišu-napisao je Jovanović.

  On je upozorio javnost da niko nije hteo da testira ljude koji su svakodnevno sa Milanom bili u kontaktu iako su uporno zvali kol centre.

  -Svaka čast lekarima koji se bore za živote, ali ovde se radi o nemaru i izgubljenom mladom životu-poručio je Jovanović.

  Ministar zdravlja Zlatibor Lončar potvrdio je u subotu da je na Klinici za infektivne bolesti u Nišu umro muškarac(63) iz Vranjske Banje, koji je bio zaražen koronavirusom. To je treća zvanična žrtva koronavirusa u Nišu, pre njega su preminule dve žene, od kojih je jedna doktorka.

  Savez za Srbiju Niš pozvao je komandanta Štaba za vanredne situacije i gradonačelnika Darka Bulatovića “ da u redovnim obraćanjima Nišlijama iznosi istinite informacije o trenutnoj zdravstvenoj situaciji u gradu”.

  -Građani Niša su uznemireni zbog očiglednog nedostatka kapaciteta za upravljanje krizom izazvavnom virusom,zbog lažnih vesti i nepravovremenih informacija koje prouzrokuju širenje glasina i unose nemir i paniku. SzS je javljaju građani koji i pored očiglednih simptoma nisu testirani, sa pitanjem da li zdravstvene ustanove imaju dovoljan broj testova na virus COVID-19-naveo je SzS.

  U saopštenju se dodaje da se od Bulatovića zahteva da u svim velikim pogonima zaustavi proizvodnju jer se “prema radnicima postupa nehumano, i ugrožava se ne samo njihova bezbednost, već i njihovim porodica i grada u celini.


  U Nišu smeštene dve osobe pozitivne na koronavirus sa Kosova

  Dve osobe sa Severa Kosova, jedna iz Kosovske Mitrovice, a druga iz Leposavića, koje su pozitivne na koronavirus, smeštene su u Kliničkom centru u Nišu. Pacijenti sa Kosova su dobrog opšteg i zdravstvenog stanja.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi