More

  U niškoj opštini Medijana opozicija ubedljivo pobedila

  Foto: V. Torović

  Nakon ponovljenih izbora na dva biračka mesta u opštini Medijana u Nišu, Opštinska izborna komisija (OIK) je saopštila da je vladajuća SNS osvojila 11 mandata, a tri opozicione liste imaju 16, odnosno mandat više u odnosu na rezultate izbora posle 2.juna.

  U Skupštini ove opštine Grupa građana „Dr Dragan Milić“ će imati osam, lista „Biramo Niš – Biramo Medijanu“ šest, a lista „Ujedinjeni – nada za Niš“ dva odbornika.

  Opozicija je najavila da će preuzeti vlast u Medijani, tako će ova opština biti jedna od retkih u Srbiji na čijem čelu neće biti koalicija oko naprednjaka.

  Nakon obrađenih podataka sa biračkih mesta broj 14 u Osnovnoj školi “Ćele Kula” i broj 16 u Vatrogasnom domu, na kojima su ponovljeni izbori, OIK je navela da su SNS i koalicija osvojili 15.220 glasova (38,42 odsto od broja birača koji su izašli) što je dovoljno za 11 mandata.

  Grupa građana „Dr Dragan Milić“ je osvojila 11.000 glasova (27,77 odsto) i osam mandata, a lista „Biramo Niš – Biramo Medijanu“ 8.317 glasova (20,99 odsto) i šest mandata.

  Mandat više u odnosu na prvobitne rezultate ima lista „Ujedinjeni – nada za Niš“ koja ima sada dva odbornika, a osvojila je 2.754 glasa (6,95 odsto).

  „Niš, naš grad“ osvojio je 747 glasova (1,89 odsto), Ruska stranka 687 glasova (1,73 odsto), a Bojan Avramović „Ne damo Niš“ 333 glasa (0,84 odsto), što nije bilo dovoljno da ove tri liste osvoje mandate.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi