More

  U kovid bolnici u Nišu tri zdravstvena radnika povređena u požaru boce sa kiseonikom

  • Dva lekara i medicinska sestra danas povređeni u požaru u kovid objektu KC u Nišu
  • Priručna boca sa kiseonikom zapalila se kad su zdravstveni radnici hteli da priključe pacijenta sa niskom saturacijom u novoj zgradi KC, rekao je portparol ove ustanove Nikola Marković
  • Ti medicinski radnici su zadobili lakše opekotine prilikom gašenja vatre, ali  odmah zbrinuti u Urgentnom centru u Nišu, kazao je on
  • Nišlija (58) oboleo od kovida 19  pobegao je noćas iz kovid odeljenja u novoj zgradi KC, ali ga je policija pronašla u njegovom stanu i vratila na lečenje

  U kovid objektu Kliničkog centra(KC) Niš danas oko 13.30 časova zapalila se boca sa kiseonikom i tom prilikom su lakše povređena tri zdravstvena radnika, saopštio je portparol ove zdravstvene ustanove Nikola Marković.

  On je objasnio da se požar dogodio prilikom prijema pacijenta u kovid odeljenje.

  -Nakon trijaže na Infektivnoj kinici, jedan pacijent je došao u novu zgradu KC Niš na mesto na kome se vrši prijem u kovid odeljenje. Međutim, budući da mu je saturacija bila niska, medicinsko osoblje je krenulo da ga odmah priključi na kiseonik preko priručne boce, kada se ona zapalila pod okolnostima koje se utvrđuju-rekao je Marković za Medijsku kutiju.

  On je precizirao da su dva lekara i jedna medicinska sestra odmah reagovali, kao i da zahvaljujući njihovoj brzoj i pravovremenoj reakciji niko nije povređen od pacijenata.

  -Ti medicinski radnici su zadobili lakše opekotine prilikom gašenja vatre. Osoblje je odmah zbrinuto u Urgentnom centru u Nišu, a o incidentu je obaveštena policija i vatrogasko spasilačka brigade MUP-a koja je izašla na teren – kazao je portparol KC.

  On je dodao da će dalja istraga utvrditi uzrok izbijanja požara na boci.

  Inače, noćas je Nišlija (58) oboleo od kovida 19  pobegao iz kovid odeljenja u novoj zgradi KC, ali ga je policija pronašla u njegovom stanu i vratila na lečenje.

  U Policijskoj upravi u Nišu potvrdili su da su intervenisali po prijavi kovid bolnice. Osnovno javno tužilaštvo će podneti krivičnu prijavu zbog sumnje da je pacijent izvršio krivično delo nepostupanja po zdravstvenim propisima za vreme epidemije, za koje je propisana novčana kazna ili kazna zatvora do tri godine. 

  Prema nezvaničnim informacijama, pacijent je objasnio policiji da je odlučio da pobegne jer se “uplašio bolničkog lečenja”.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi