More

  U jednu kliniku Kliničkog centra Niš “ušao” virus korona?

  • Jedan lekar Klinike za endokrinu hirurgiju i hirurgiju dojke Kliniškog centra Niš zaražen je novim korona virusom, zbog čega je klinika u samoizolaciji, odnosno zdravstveni radnici su poslati kući, saopštili su danas nezvanični izvori za Medijsku kutiju
  • Prethodno je bila plasirana glasina da je zaraženi lekar navodno sa Klinike za kožne bolesti, koja je zbog toga “obustavila rad”
  • Ovakve informacije bilo je nemoguće zvanično proveriti pošto je uprava KC prekinula svaki kontakt sa medijima, posebno kada je reč o problematizovanim temama u vezi sa ovom pandemijom
  • Građani Niša i juga Srbije, koji sa oko dva miliona stanovnika gravitira ka KC Niš, od sinoć ne znaju ni koliko je pacijenata sa potvrđenim korona virusom smešteno u ovoj ustanovi i u kakvom su oni stanju
  • Veb- sajt niškog KC, na kojem su se prethodnih dana mogle pročitati takve informacije, sinoć je bio blokiran, a od danas se na njemu objavljuju samo kratka saopštenja Ministarstva zdravlja o broju obolelih u celoj Srbiji, u kojem nema bilo kakvih podataka koji se odnose na KC Niš, grad Niš i jug Srbije
  foto: Vesna Torović

  Jedan lekar Klinike za endokrinu hirurgiju i hirurgiju dojke Kliniškog centra Niš zaražen je novim korona virusom, zbog čega je klinika u samoizolaciji, odnosno zdravstveni radnici su poslati kući, saopštili su danas nezvanični izvori za Medijsku kutiju.

  Prethodno je bila plasirana glasina da je zaraženi lekar navodno sa Klinike za kožne bolesti, koja je zbog toga “obustavila rad”.

  Ovakve informacije bilo je nemoguće zvanično proveriti pošto je uprava KC prekinula svaki kontakt sa medijima, posebno kada je reč o problematizovanim temama u vezi sa pandemijom virusa KOVID- 19.

  Građani Niša i juga Srbije, koji sa oko dva miliona stanovnika gravitira ka KC Niš, od sinoć ne znaju ni koliko je pacijenata sa potvrđenim korona virusom smešteno na nišku Kliniku za infektivne bolesti i u kakvom su oni stanju.

  Veb- sajt niškog KC, na kojem su se prethodnih dana mogle pročitati takve informacije, sinoć je bio blokiran, a od danas se na njemu objavljuju samo kratka saopštenja Ministarstva zdravlja o broju obolelih u celoj Srbiji, u kojem nema bilo kakvih podataka koji se odnose na KC Niš, grad Niš i jug Srbije.

  Vojna bolnica Niš je danas saopštila da će sve operacije, pregledi, stomatološke intervencije i dijagnostičke procedure, osim u hitnim slučajevima, kao i u slučajevima započetog lečenja, biti odložene za period posle 1. jula.

  Na veb- sajtu bolnice navedeni su brojevi telefona na kojima pacijenti koji su započeli lečenje i dijagnostiku mogu dobiti savete od nadležnih lekara, kao i telefoni na kojima tokom 24 časa mogu dobiti informacije o COVIDU-19.

  Niško Osnovno javno tužilaštvo je potvrdilo da će protiv četvoro građana koji su se tokom prve noći u kojoj je bio na snazi “policijski čas” zatekli na ulici biti podnete krivične prijave zbog krivičnog dela nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije. Kazna za ovo krivično delo je novčana ili kazna zatvora do tri godine.

  Filozofski fakultet u Nišu obezbedio je psihosocijalnu podršku svima koji tokom ove krizne situacije imaju potrebu da sa stručnjacima porazgovaraju o “izazovima koje nose vanredne mere i izolacija, a sa kojima se susreću svakodnevno”, saopštila je danas ova visokoškolska ustanova.

  Fakultet je naveo da će nastavnici, saradnici i za to obučeni studenti Departmana za psihologiju pružati telefonsku psihološku podršku  građanima prema rasporedu koji će biti redovno ažuriran na njegovom sajtu.

  Kompanija “Tončev gradnja”, čiji je osnivač Novica Tončev, republiki poslanik i potpredsednik SPS-a, saopštila je da je sve kapitete hotela Nju siti (New City) u Nišu, čiji je vlasnik ta kompanija, “staviti na raspolaganje  gradu Nišu i Republici Srbiji tokom pandemije korona virusa”.

  Namena hotela biće definisana odlukom niškog Gradskog štava za vanredne situacije, a troškove smeštaja osoba koje odredi Grad će snositi kompanija “Tončev gradnja”.

  – Ovo su dani najvećeg izazova za Srbiju i ovo je borba za svaki grad, svako mesto  i svakog građanina. Ako budemo svi na visini zadatka kao i u prethodnim danima, brzo će opet doći vreme kada ćemo se veseliti i zajedno raditi na unapređenju turističkog potencijala grada Niša. naveo je Tončev u saopštenju.


  I večeras aplauzi za zdravstvene radnike

  I večeras su građani Niša u pojedinim delovima grada, u okviru akcije “Aplauz u 8”, aplauzima i uzvicima podržali zdravstvene radnike “koji se nalaze na prvoj liniji odbrane od KOVID 19 virusa”.Inicijativa Ne davimo Beograd je pozvala građane da sutra u 20 časova aplauzima iskažu solidarnost i sa drugim radnicima, odnosno svima onima koji su u riziku jer nemaju zaštitnu opremu, kao što su javni službenici, poštanski radnici, policajci, vatrogasci, vozači javnog prevoza, trgovci, prodavci i ostali radnici koji nisu dobili mogućnost rada od kuće.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi