More

  U Gerontološkom centru Niš opet epidemija koronavirusa

  . U Gerontološkom centru u Nišu korona virusom su zaražena tri korisnika i 11 radnika, zbog čega je proglašena epidemija, potvrđeno je juče u niškom Institutu za javno zdravlje

  . Ovaj Gerontološki centar je bio jedno od najvećih pojedinačnih žarišta korona virusa u Srbiji od početka epidemije

  . Mada državne i zdravstvene vlasti do danas nisu saopštile zvaničan broj obolelih i preminulih, mediji su u aprilu prošle godine izvestili da je u niškom Univerzitetskom kliničkom centru bilo hospitalizovano oko 200 korisnika tog centra, a da ih je umrlo više od 50

  U Gerontološkom centru u Nišu korona virusom su zaražena tri korisnika i 11 radnika, zbog čega je proglašena epidemija, potvrđeno je juče u niškom Institutu za javno zdravlje.

  Prema navodima u Institutu, troje obolelih korisnika je “u stabilnom stanju”, a 11 zaposlenih nalazi se u kućnoj izolaciji.

  Epidemiološka situacija je pod kontrolom, kazali su oni.

  Niški Gerontološki centar je bio jedno od najvećih pojedinačnih žarišta korona virusa u Srbiji od početka epidemije.

  Mada državne i zdravstvene vlasti do danas nisu saopštile zvaničan broj obolelih i preminulih, mediji su u aprilu prošle godine izvestili da je u niškom Univerzitetskom kliničkom centru bilo hospitalizovano oko 200 korisnika tog centra, a da ih je umrlo više od 50.

  Nakon što je u to vreme u Gerontološkom centru otkriveno da postoje neprijavljeni zaraženi korisnici, kao i da je jedan od njih preminuo, uhapšen je bivši direktor te ustanove Milan Stevanović.

  Viši sud u Nišu još nije potvrdio optužnicu protiv njega u kojoj mu se stavlja na teret krivično delo protiv zdravlja ljudi, za koje je predviđena kazna od dve do 12 godina zatvora.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi