More

  U Domu u Kulini 64 zaraženih, bez podataka o situaciji u niškom Gerontološkom centru i domu “Eskulap”

  • U klasičnim i privremenim bolnicama u Nišu hospitalizovano je ukupno 1212 pacijenata kod kojih je potvrđen novi koronavirus, podaci su Vladinog Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID 19 i KC Niš
  • Krizni štab je danas na konferenciji za novinare saopštio da je u novoj zgradi KC Niš hospitalizovano 348, a u starom delu KC još 220 pacijenata koji su pozitivni na koronavirus, a koji imaju srednje tešku i tešku kliničku sliku
  • Na respiratoru se nalazi 18 pacijenata
  • Prema navodima Kriznog štaba, u privremenim bolnicama u Sportskoj hali “Čair” i hotelu “Centroturist” smešteno je 296, a u Domu studenata Medicinskog fakulteta još 217 pozitivnih pacijenata sa lakom kliničkom slikom ili bez simptoma
  • Niški KC je danas saopštio iste podatke, ali je dodao da je još 131 pacijent sa lakom kliničkom slikom ili bez simptoma smešten u privremenoj bolnici u hotelu “Zelengora” u Niškoj Banji

  U klasičnim i privremenim bolnicama u Nišu hospitalizovano je ukupno 1.212 pacijenata kod kojih je potvrđen novi koronavirus, podaci su Vladinog Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID 19 i Kliničkog centra Niš (KC).

  Krizni štab je danas na konferenciji za novinare saopštio da je u novoj zgradi KC Niš hospitalizovano 348, a u starom delu KC još 220 pacijenata koji su pozitivni na koronavirus, a koji imaju srednje tešku i tešku kliničku sliku.

  Na respiratoru se nalazi 18 pacijenata.

  Prema navodima Kriznog štaba, u privremenim bolnicama u Sportskoj hali “Čair” i hotelu “Centroturist” smešteno je 296, a u Domu studenata Medicinskog fakulteta još 217 pozitivnih pacijenata sa lakom kliničkom slikom ili bez simptoma.

  Niški KC je danas saopštio iste podatke, ali je dodao da je još 131 pacijent sa lakom kliničkom slikom ili bez simptoma smešten u privremenoj bolnici u hotelu “Zelengora” u Niškoj Banji.

  Predstavnici Vladinog Kriznog štaba, kao ni Kriznog štaba za Nišavski i Toplički upravni okrug danas nisu saopštili podatke o broju obolelih u Gerontološkom centru Niš, velikom žarištu koje je uticalo na pogoršanje epidemiloške situacije u Srbiji, kao ni u privatnom Domu za stare “Eskulap”.

  Prema jučerašnjim podacima, u niškom Gerontološkom centru je od COVID 19 ukupno obolelo 165 osoba, među kojima je ubedljivo najveći broj korisnika doma.

  Podaci za “Eskulap” su još stariji- prekjučerašnji, kada je u domu bilo zaraženo koronavirusom 30 korisnika i troje zaposlenih.

  Član Kriznog štaba Predrag Kon kazao je danas da je u Domu za smeštaj odraslih lica “Kulina”, kod Aleksinca, otkriveno ukupno 64 zaraženih, od kojih su 50 štićenici, a 14 zdravstveni radnici.

  – Za zaražene štićenike je izdvojen poseban paviljon, u kojem su izolovani, a zaraženi zdravstveni radnici više ne rade. U Domu nema teških slučajeva koji zahtevaju hospitalizaciju, a situacija je pod kontolom- rekao Kon, dodavši da Dom ima ukupno 296 štićenika i 203 zaposlenih.

  Predsednik Kriznog štaba za Nišavski i Toplički upravni okrug Branislav Nedimović rekao danas da je u  Domu za smeštaj odraslih ometenih u razvoju Trbunje u Blacu korona virusom zaraženo 20 osoba, a da među njima nema štićenika, već su svi radnici Doma.

  On je kazao da će sutra u Blacu biti urađena “kompletna dezinfekcija”, pre svega Doma zdravlja, a da će u tome “pomoći ruska vojska”.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi