More

  U dečijoj kovid bolnici niškog UKC jedno dete na respiratoru

  • Dečak star četiri godine koji je pozitivan na kovid 19 priključen je na respiorator i u teškom je stanju, potvrdili su danas u Univerzitetskom kliničkom centru Niš
  • Na Klinici za dečije interne bolesti kazali su da je ovaj dečak treće dete od početka epidemije koronavirusa koje je priključeno na raspirator
  • U dečijoj kovid bolnici je od početka epidemije u martu prošle godine hospitalizovano više od 800 dece, od kojih je 250 bilo pozitivno na koronavirus
  • Prema zvaničnim podacima, uposlednja 24 časa u kovid objektima niškog UKC preminulo je osam pacijenata, a u kovid bolnicama u Kruševcu, Vranju i Leskovcu sedam, odnosno dva, odnosno jedan pacijent
  • U kovid objektima u ova četiri grada na jugu Srbije hospitalizovana su ukupno 834 pacijenta, a 23 su priključena na respirator
  Foto: UKC Niš

  Dečak star četiri godine koji je pozitivan na kovid 19 priključen je na respiorator i u teškom je stanju, potvrdili su danas u Univerzitetskom kliničkom centru Niš.

  Prema navodima lekara, dečak je priključen na respirator juče.

  On osim korona infekcije ima i urođene hronične bolesti, među kojima je i urođena bolest pluća.

  Na Klinici za dečije interne bolesti kazali su da je ovaj dečak treće dete od početka epidemije koronavirusa koje je priključeno na raspirator.

  U dečijoj kovid bolnici trenutno se na lečenju nalazi šestoro dece, ali se svi izuzev dečaka koji je priključen na respirator nalaze u dobrom stanju.

  U dečijoj kovid bolnici je od početka epidemije u martu prošle godine do danas hospitalizovano više od 800 dece, od kojih je 250 bilo pozitivno na koronavirus.


  U Nišu, Kruševcu, Leskovcu i Vranju preminulo 18 pacijenata

  U poslednja 24 časa u kovid objektima Univerzitetskog kliničkog centra Niš preminulo je osam pacijenata, a u kovid bolnicama u Kruševcu, Vranju i Leskovcu sedam, odnosno dva, odnosno jedan pacijent, saopštio je danas niški UKC.

  Prema podacima na veb- sajtu niškog UKC, u kovid objektima u ova četiri grada na jugu Srbije hospitalizovana su ukupno 834 pacijenta, a 23 pacijenta su na repiratoru.

  U kovid objektima UKC hospitalizovano je 265 pacijenata, od kojih je kod 230 potvrđeno prisustvo koronavirusa.

  Osam pozitivnih pacijenata priključeno je na respirator i nalazi se u veoma teškom stanju.

  U kovid bolnici u Kruševcu hospitalizovano je 255 pacijenata, od kojih je 199 pozitivni, a 15 je priključeno na respirator.

  U kovid bolnici u Leskovcu je hospitalizovano 175 pacijenata, od kojih je 149 pozitivnih, a u kovid bolnici u Vranju na lečenju je 139 pacijenata, među kojima 132 sa potvrđenim virusom.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi