More

  U ANTIKORUPCIJSKOJ AKCIJI U NIŠU UHAPŠENO 12 LJUDI ZBOG ORGANIZOVANE PREPRODAJE VELIKE KOLIČINE ZAPLENJENIH CIGARETA

  • Prilikom pretresa kod osumnjičenih je pronađeno i zaplenjeno 190.000 paklica cigareta, 2,3 tone rezanog duvana i 5.136 patrona za električne cigareta
  • Svim osumnjičenim određeno je zadržavanje do 48 časova i oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Nišu
  • Akciju su sproveli pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije MUP-a, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu
  foto: MUP Srbije

  U antikorupcijskoj akciji u Nišu uhapšeno je 12 osoba zbog sumnje da su zaplenjene cigarete, koje su bile predviđene za uništavanje, organizovano prodavali na crnom tržištu, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije (MUP).

  Akciju su sproveli pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije MUP-a, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

  Policija je prilikom pretresa kod osumnjičenih pronašla i zaplenila 190.000 paklica cigareta, 2,3 tone rezanog duvana i 5.136 patrona za električne cigareta.

  Zbog osnova sumnje da su počinili krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica i nedozvoljena trgovina uhapšeni su M.J. (1972), organizator ove grupe i odgovorno lice jedne autoprevozničke radnje, radnici obezbeđenja firme „Sekuritas” M. L. (1973), N.S. (1959) i M.Š. (1961), radnici firme „Ekosanit“ P.P. (1975) i A.Z. (1999) i  preprodavac D.D. (1967).

  Uhapšeni su i preprodavci V.V. (1973), V.K. (1976) i D.G. (1971), zbog osnova sumnje da su počinili krivično delo nedozvoljena trgovina, kao i Đ.B. (1993) i T.J. (1993), kojima se na teret stavlja krivično delo nedozvoljeno skladištenje robe.

  U saopštenju se navodi da su, tokom prošle i ove godine, osumnjičeni M.J. i A.Z, uz pomoć M.L, N.S. i M.Š, radnika firme „Sekjuritas“ koji su obavljali poslove obezbeđenja u firmi „Ekosanit“, u kojoj su cigarete trebale da budu uništene, kao i uz pomoć osumnjičenog P.P., navodno prebacivali cigarete i čuvali ih u skladištu u vlasništvu D.D.

  Uhapšeni V.K, D.G. i V.V. se sumnjiče da su te cigarete kasnije prodavali na “crnom tržištu”, sačinjavajući falsifikovane zapisnike u kojima su navodili da su one uništene.

  Svim osumnjičenim određeno je zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi