More

  TUŽILAŠTVO RAZMATRA POSTUPAK PROTIV “SRBSKE ČASTI“ ZBOG ODUZIMANJA KONJA U NIŠU

  • Ivan Marković, portparol OJT rekao je da će Tužilaštvo na osnovu izveštaja niške policije odlučiti da li će protiv članova “Srbske časti“ pokrenuti postupak zbog oduzimanja konja maloletnom mladiću
  • Deo javnosti  podržao je akciju „Srbske časti“ zbog spasavanja tučenog konja, ali su DS i pojedine nevladine organizacije osudile ovakav postupak
  • Tučeni konj se oporavlja u azilu za životinje

  Osnovno javno tužilašto(OJT) u Nišu odlučiće da li će protiv članova „ Srbske časti“ pokrenuti postupak zbog oduzimanja zlostavljanog konja maloletnom mladiću iz Niša, izjavio je portparol ovog tužilaštva Ivan Marković.

  -Jutros je u OJT stigao izveštaj Policijske uprave u Nišu, koji smo tražili, sa detaljnim izjavama svih aktera tog događaja. Nakon analiziranja izveštaja donećemo odluku da li će i protiv koga biti pokrenut krivični i disciplinski postupak-rekao je Marković danas za „ Medijsku kutiju“.

  Snimak osnivača “ Srbske časti” Bojana Stojkovića na kome se vidi kako članovi te organizacije odlaze u naselje Crvena zvezda u Nišu kako bi pronašli i “prevaspitali” mladića koji je tukao konja podelio je javnost.

  Dok su mnogi na društvenim mrežama pozdravili ovakav potez smatrajući da je dobro što se članovi “ Srbske časti” brinu za životinje, kao i što su oduzeli konja i odveli ga na lečenje, Demokratska stranka, Odbor za ljudska prava i Građanski front upozorili su da nijedna organizacije nema pravo da preuzima posao državnih institucija.

  Međutim, direktor “Yurom” centra Osman Balić ocenio je da u ovom slučaju nije bilo zlostavljanja, jer su se članovi “ Srbske časti” sa tim dečkom  dogovorili da im on da konja.

  Oduzeti  konj uspešno se oporavlja u azilu za životinje u okolini Niša.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi