More

  Tužilaštvo predložilo da doktorka i odbornica SNS za korupciju bude osuđena uslovno na godinu dana zatvora

  • Advokat doktorke Mirjane Miladinović, koja je odbornica SNS, prihvatio je predlog tužioca da bude osuđena na godinu dana zatvora, sa rokom provere od tri godine, i novčanom kaznom od 100.000 dinara
  • Miladinovićeva je uhapšena u julu ove godine zbog sumnje da je tražila i primila 3.500 evra da bi jednoj osobi pomogla odlazak u invalidsku penziju, a Više javno tužilaštvo u Nišu protiv je nje podiglo optužnicu za krivično delo trgovina uticajem
  • Advokat Stevan Marković, koji zastupa optuženu doktorku, rekao je da je ona morala da prizna krivicu kako bi mogli da prihvate predlog o visini kazne koji im je ponudio viši javni tužilac
  • Ovim se odričemo prava na žalbu, što znači da će nakon presude u Višem sudu, koja bi trebalo da bude ozvaničena za nekoliko dana, sama presuda biti pravosnažna-objasnio je advokat
  • Direktor Biroa za društvena istraživanja (BIRODI) Zoran Gavrilović izjavio je za da je prosto neshvatljivo da tužilaštva sklapaju dogovore sa ljudima koji su počinili neko od krivičnih dela korupcije
  • Direktor specijalne psihijatrijske bolnice Gornja Toponica Milan Stanojković rekao je da on doktorku Miladinović “ može da kazni samo ako je prekršila radnu disciplinu”

  Branilac Mirjane Miladinović, doktorke u Specijalnoj bolnici za psihijatrijske bolesti “Gornja Toponica” i odbornice Srpske napredne stranke(SNS) u Skupštini grada Niša, osumnjičene za korupciju, prihvatio je predlog tužioca da bude osuđena na godinu dana zatvora, sa rokom provere od tri godine.

  Doktorka neće otići u zatvor ukoliko u tom roku ne izvrši novo krivično delo, a prema tom predlogu biće kažnjena i na novčanu kaznu od 100.000 dinara.

  Miladinovićeva je uhapšena u julu ove godine zbog sumnje da je tražila i primila 3.500 evra da bi jednoj osobi pomogla odlazak u invalidsku penziju, a Više javno tužilaštvo u Nišu protiv nje je podiglo optužnicu za krivično delo trgovina uticajem.

  Advokat Stevan Marković, koji zastupa optuženu doktorku, rekao je za “ Medijsku kutiju ” da je ona morala da prizna krivicu kako bi mogli da prihvate predlog o visini kazne koji im je ponudio viši javni tužilac.

  -Ona je sama odlučila šta je za nju najpovoljnije i saglasila se sa predlogom tužioca o visini kazne. Za krivično delo za koje je optužena mogla je da bude osuđena na kaznu do pet godina zatvora. Ovim se odričemo prava na žalbu, što znači da će nakon presude u Višem sudu, koja bi trebalo da bude ozvaničena za nekoliko dana, sama presuda biti pravosnažna-objasnio je advokat.

  On je dodao da je Miladinovićevoj oduzet sporan novac.                      

  -Miladinovićeva je do sada imala besprekornu biografiju neuropsihijatra u Specijalnoj bolnici, tako da joj je sve ovo jako teško palo i uticalo na njeno zdravstveno stanje. Zato je odlučila da sklopimo sporazum sa tužiocem kako bi se sudski proces što pre završio-objasnio je Marković.

  Direktor Biroa za društvena istraživanja (BIRODI) Zoran Gavrilović izjavio je za “Medijsku kutiju” da je prosto neshvatljivo da tužilaštva sklapaju dogovore sa ljudima koji su počinili neko od krivičnih dela korupcije.

  -Na jednoj strani imamo uzbunjivača Aleksandra Obradovića koji je otkio ogromnu korupciju u valjevskom “ Krušiku”, i koji je zbog toga u kućnom pritvoru, a na drugoj strani tužilaštva su spremna da se dogovore sa onima koji vrše korupciju kako bi bili osuđeni na izuzetno niske kazne. Takav odnos kao da ohrabruje ljude da čine korupciju jer neće biti mnogo kažnjeni, odnosno dobiće uslovne zatvorske kazne-rekao je Gavrilović.


  DOKTORKA NEĆE BITI KAŽNJENA U SPECIJALNOJ BOLNICI

  Direktor specijalne psihijatrijske bolnice Gornja Toponica Milan Stanojković rekao je da on doktorku Mirjanu Miladinović “ može da kazni samo ako je prekršila radnu disciplinu”.

  -Mi možemo samo da pokrenemo disciplinski postupak za radnu disciplinu. Za sve ostalo je nadležno tužilaštvo-kazao je on.

  Stanojković smatra da ona ne treba da dobije otkaz iako se u Zakonu o radu navodi da jedan od razloga može biti  “krivično delo na radu ili u vezi sa radom”, a Miladinovićeva je u ovoj bolnici zloupotrebila položaj doktora.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi