More

  TUŽILAŠTVA U NIŠU: NISMO DOBILI PRIJAVU PROTIV BOŠKA OBRADOVIĆA

  • Osnovno i Više tužilaštvo u Nišu nisu dobili krivičnu prijavu protiv lidera Dveri Obradovića zbog ugrožavanja sigurnosti odbornice Skupštine grada Jelene Đorđević, tako što je pre dve i po godine navodno naložio njeno prebijanje, te po tom osnovu ne vode istrage
  • Odbornica Đorđević je prethodno kazala da je pre dva meseca  od “jednog saborca iz Dveri” saznala da je Obradović u to vreme navodno naložio njeno prebijanje, a da je odmah nakon toga pozvana iz Policijske uprave Niš  da da izjavu, gde su joj rekli da je protiv njega podneta anonimna krivična prijava
  • Tabloid “Kurir” je nešto ranije objavio da niško tužilaštvo, ne navodeći koje, „istražuje ovaj slučaj“, a posebno da li je „možda pretnje dobila zbog političkog delovanja i stavova koje je zastupala“

  Osnovno i Više tužilaštvo u Nišu nisu dobili krivičnu prijavu protiv lidera Dveri Boška Obradovića zbog ugrožavanja sigurnosti odbornice Skupštine grada Jelene Đorđević, tako što je pre dve i po godine navodno naložio njeno prebijanje nakon što je napustila tu stranku a zadržala odbornički mandat, te po tom osnovu ne vode istrage, rekli su u ovim tužilaštvima za Medijsku kutiju.

  – Proverom u evidenciji smo utvrdili da nije podneta nijedna krivična prijava protiv B.O. (Boška Obradovića, p.a.) za ugrožavanje sigurnosti. Ne postoji ni krivična prijava za to krivično delo na štetu J.Đ. (Jelene Đorđević), niti se ona pominje u bilo kom drugom predmetu- rekli su i u jednom i u drugom tužilaštvu za naš list.

  Odbornica Đorđević je prethodno kazala da je pre dva meseca  od “jednog saborca iz Dveri” saznala da je Obradović tada naložio njeno prebijanje, a da je odmah nakon toga pozvana iz Policijske uprave Niš  da da izjavu, gde su joj rekli da je protiv lidera Dveri podneta anonimna krivična prijava zbog ugrožavanja sigurnosti.

  Tabloid “Kurir” je nešto ranije objavio da je niško tužilaštvo, ne navodeći koje, “dobilo saznanja da je odbornici Đorđević ugrožena bezbednost i da se spremao brutalan fizički napad na nju i njenog supruga”, te da „istražuje da li je možda pretnje dobila zbog političkog delovanja i stavova koje je zastupala“.

  Đorđević je rekla novinarima da se od početka septembra, kada joj je rečeno da je lider Dveri Obradović pre dve i po godine „naložio da bude pretučena“, oseća uplašeno.

  Ona je kazala da se oseća i zloupotrebljeno zbog trenutka u kojem je objavljena takva vest- neposredno pred nedavni miting protiv nasilja u organizaciji Saveza za Srbiju, kojem pripada i Obradović, jer se u delu javnosti stekao utisak da „radi za aktuelnu vlast“, što je „apsolutna neistina“, pošto joj je ta vlast „uništila dobar deo života“.

  Dodala je da ju je „Kurir“ pozvao da da intervju, a da se iznenadila kada su joj postavili pitanje o ovom slučaju, ali je odlučila da govori kada je videla da novinari „već imaju informacije o tome“.

  – Ipak, ukoliko je tačno da je Obradović izdao takav nalog, onda je uvek pravo vreme da se slučaj rasvetli, a da onaj ko je spreman za takvo nasilje više ne bude na političkoj sceni- rekla je ona.

  Prema njenim rečima, Obradović je, kada mu je saopštila da napušta Dveri, u telefonskom razgovoru kazao  da „očekuje narednih dana posetu, a da kada ide ulicom- počne da se osvrće“, a da je nakon toga „primetila nepoznate ljude u automobilu ispred njene kuće koji je fotografišu“.

  Obradović je demantovao tvrdnje da je naložio prebijanje odbornice Đorđević.

  On je upitao „zar bilo ko  može poverovati da je anonimna osoba pokrenula tužbu protiv njega“ i da se odbornica, koja pretnje nikada ranije nije prijavila policiji, „setila“ da ih je ipak bilo baš pred protest protiv nasilja u Beogradu.

  – Svakako da smo bili ljuti kada je ukrala mandat i prešla u Jedinstvenu Srbiju, ali zar mislite da bi bilo ko normalan pretio jednoj ženi i majci zbog jednog odborničkog mandata? Nama je tada bilo dovoljno što smo ceo slučaj predstavili javnosti i što su svi u Nišu i šire mogli da čuju da njihova sugrađanka krši datu reč koju je dala u pisanoj formi. Moguće da je upravo to razlog njenog besa i ovog pokušaja osvete prema Dverima jer verujem da je nakon toga niko u Nišu ne uzima kao kredibilnu ličnost. Ali zar je očekivala da Dveri ćute kada ih neko izdaje – rekao je on za Danas.

  Odbornica Đorđević je danas članica Zavetnika, a osim u Dverima i JS bila je i u Ljajićevoj SDPS.

  Ona je, kao tadašnja članica JS, bila jedini odbornik vladajuće koalicije u Skupštini grada koji je glasao protiv besplatne predaje aerodroma „Konstantin Veliki“ državi, nakon čega je dobila otkaz u JP „Objedinjena naplata“, gde je bila zaposlena na određeno vreme.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi