More

  Treći sprat Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu opet u kovid sistemu

  • Zbog povećanog broja zaraženih koronavirusom treći sprat nove zgrade UKC opet je u kovid sistemu, odlučio je Stručni savet te zdravstvene ustanove
  • Početkom februara klinike za ortopediju i neurohirurgija ponovo su počele da rade na trećem spratu UKC, i počele su operacije koje su bile na čekanju zbog kovida
  • Niš je na drugom mestu po broju zaraženih sa 275 novih slučajeva
  • Od 17 preminulih kovid pacijenata u Srbiji, njih 10 na lečenju je bilo u Nišu, Vranju, Leskovcu i Kruševcu

  Stručni savet Univerzitetskog kliničkog centra(UKC) Niš odlučio je danas da se zbog povećanog broja pacijenata iz Niša i cele jugoistočne Srbije treći sprat nove zgrade UKC Niš ponovo koristi za zbrinjavanje pacijenata zaraženih koronavirusom.

  Pacijenti inficirani koronavirusom u Nišu sada se leče na Infektivnoj klinici, kao i u novoj zgradi UKC – na trećem, koji je nešto manje od mesec dana bio van kovid sistema, i četvrtom spratu, kao i na nultom, gde je intenzivna nega.

  Početkom februara klinike za ortopediju i neurohirurgiju ponovo su počele da rade na trećem spratu UKC, i otpočele su operacije koje su bile na čekanju zbog kovida.

  Beograd danas beleži 1.145 obolelih, što je pad u odnosu na prethodne dane, ali i dalje jako veliki broj, s obzirom na to da je reč o broju zaraženih u periodu od 24 časa.

  Na drugom mestu nalazi se Niš sa 275 zaraženih, a na trećem mestu došlo je do promene, pa umesto Novog Sada, sada Kragujevac drži to mesto.

  U bolnicama u Srbiji od posledica virusa preminulo je 17 pacijenata, a njih 10 na lečenju je bilo u Nišu, Vranju, Leskovcu i Kruševcu.

  Na lečenju UKC je 207 kovid pacijenata, a devetoro diše pomoću respiratora.


  Prvi slučaj korone u Srbiji zabeležen pre godinu dana

  U Srbiji je, prema zvaničnim podacima, Igor Ðantar iz Bačke Topole, nulti pacijent kojem je 6. marta 2020. potvrđen koronavirus.

  Pre godinu dana, 6. marta je bio jedan zaraženi, jedan u bolnici, nije bilo preminulih. Godinu dana kasnije na isti dan u Srbiji je zabeleženo 3.519 novozaraženih, 4.182 hospitalizovanih i 17 preminulih.

  2 KOMENTARA

  1. Sitaucija je jos ozbiljnija iz dana u dan.Sigurno je da smo i mi sami neodgovorni.Na ulici vidjam ljde bez maski,ne drze distancu.Iskreno nijedna vakcina mi se ne prima ako ne moram.I dalje se drzim kao od pocetka korone suplemenata (medicinske gljive kordiceps,reishi i opc+c kapsula vitamina c ).Ako bude pod moranje mozda se opredelim za fajzer.

  2. Ovom virusu kao da nema kraja ili mi negde gresimo.Ja planiram da za svaki vikend iznajmim auto u Autorentdoo pa jedan vikend sa porodicom na Taru,drugi vikend na Zlatibor,treci na Staru Planinu tamo nema korone.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi