More

  Toplički centar za demokratiju podneo prijavu protiv Vučića zbog kršenja mera vanrednog stanja

  • Toplički centar za demokratiju podneo je Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ministra finansija Siniše Malog zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije
  • U krivičnoj prijavi se iznosi sumnja da su Vučić i Mali prekršili član 248. Krivičnog zakonika jer su 22. marta, u vreme vanrednog stanja i mera samoizolacije, bili u Mađarskoj, u poseti predsedniku Viktoru Orbanu, a po povratku u Srbiju se nisu samoizolovali
  • U prijavi se traži da se Vučić i Mali, nakon okončanog postupka, oglase krivim i osude na maksimalnu kaznu zatvora u trajanju od tri godine, budući da se “radi o osobama koje kroz sredstva javnog informisanja pozivaju građane da se pridržavaju mera samoizolacije, a sami krše te mere”

  Toplički centar za demokratiju podneo je Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ministra finansija Siniše Malog zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije.

  Toplički centar je zatražio da se Vučiću i Malom odmah odredi pritvor.

  U krivičnoj prijavi Topličkog centra se iznosi sumnja da su Vučić i Mali prekršili član 248. Krivičnog zakonika jer su 22. marta, u vreme vanrednog stanja i mera samoizolacije, bili u Mađarskoj, u poseti predsedniku Viktoru Orbanu, a po povratku u Srbiju se nisu samoizolovali.

  Umesto toga, Vučić i Mali su se pojavljivali u javnosti, a Vučić je više puta govorio na konferenciji za novinare.

  Toplički centar je u prijavi zatražio da se Vučić i Mali, nakon okončanog postupka, oglase krivim i osude na maksimalnu kaznu zatvora u trajanju od tri godine, budući da se “radi o osobama koje kroz sredstva javnog informisanja pozivaju građane da se pridržavaju mera samoizolacije, a sami krše te mere”.


  Hitno smeniti ministra odbrane Vulina

  Koalicija za nadzor javnih finansija, čiji je jedan od osnivača Toplički centar, istovremeno je ocenila da ministar odbrane Aleksandar Vulin treba hitno da bude smenjen jer nije dostojan poverenja građana, pošto usred vanrednog stanja meri sopstvenu popularnost, i to novcem građana Srbije.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi