More

  Tiodorović: Firme bi trebalo da daju pogodnosti za vakcinisane radnike

  • Član Republičkog kriznog štaba i epidemilog Branislav Tiodorović rekao je danas u Nišu da taj grad u poslednja 24 časa ima manje od pet odsto novozaraženih od kovida 19 od ukupnog broja testiranih i da je po tome trenutno najbolji u Srbiji
  • Tiodorović je ocenio da bi povećanju broja vakcinisanih mogle da doprinesu pogodnosti koje bi poslodavci davali radnicima koji se vakcinišu, kao i pogodnosti koje bi im ponudile firme u velikim tržnim centrima u kojima se ovih dana odvija imunizacija
  • U “Roda centru”, u kojem je danas počela vakcinacija građana, od osam do 10 časova vakcinu je primilo deset građana
  • Prema zvaničnim podacima, u tržnim centrima “Delta siti” i “Forum” juče, prvog dana vakcinacije, imunizovalo se oko 200 građana

  Član Republičkog kriznog štaba i epidemilog Branislav Tiodorović rekao je danas u Nišu da taj grad u poslednja 24 časa ima manje od pet odsto novozaraženih od kovida 19 od ukupnog broja testiranih i da je po tome trenutno najbolji u Srbiji.

  Tiodorović je prilikom obilaska vakcinalnog punka u tržnom centru „Roda“, u kojem je danas započela imunizacija zainteresovanih građana, precizirao da je juče u Nišu testirano 1.260 ljudi, a pozitivno na korona virus 46.

  On je ocenio da bi povećanju broja vakcinisanih protiv kovida 19 mogle da doprinesu pogodnosti koje bi poslodavci davali radnicima koji se vakcinišu, kao i pogodnosti koje bi im ponudile firme u velikim tržnim centrima u kojima se ovih dana odvija imunizacija.

  – Vakcinacija zaposlenih u velikoj meri zavisi od poslodavaca i njihovih shvatanja da će time zaštiti radnike i ostvariti bolje poslovne rezultate. Ukoliko poslodavci shvate da je vakcinacija značajna onda će radnicima koji se vakcinišu dati dva dana odmora ili neku drugu pogodnost, kao što su to radili poslodavci u Izraelu ili Velikoj Britaniji- rekao je Tiodorović.

  On je dodao da je procenat vakcinacije radno sposobnog stanovništva oko 30 odsto, a trebalo bi da bude barem 50 do 60 odsto.

  – Sada je veoma važno da se što više ljudi vakciniše, posebno u velikim fabrikama, gde virus može da se zadrži- rekao je.

  Foto: skrinšot

  Tiodorović je još kazao da je dobro što se širom zemlje vakcinalni punktovi približavaju građanima i otvaraju u tržnim centrima gde oni završavaju svoje poslove ili provode slobodno vreme.

  – Ima firmi (u tržnim centrima, prim. aut.) koje su zainteresovane da daju vaučere sa popustom za one koji se vakcinišu- rekao je on.

  U “Roda centru”, u kojem je danas počela vakcinacija gtrađana, od osam do 10 časova vakcinu je primilo deset građana.

  Prema zvaničnim podacima, u tržnim centrima “Delta siti” i “Forum” juče, prvog dana vakcinacije, imunizovalo se oko 200 građana.


  Jerkan: Na vakcinaciju dosta utiče i najava uvođenja kovid pasoša

  Direktor niškog Doma zdravlja Milorad Jerkan rekao je danas da je zadovoljan odzivom građana na vakcinaciju protiv kovida 19 i dodao da osim tržnih centara odlično funkcioniše i vakcinalni punkt u centralnom objektu Doma zdravlja.

  – Dostigli smo brojku od 93.000 građana Niša koji su primili prvu dozu vakcine, dok je 73.000 građana primilo obe doze. Cilj nam je da u narednih 20 dana stignemo da brojke od 106.000 vakcinisanih što je 50 odsto punoletnog stanovništva- rekao je Jerkan na vakcinalnom punktu u “Rodi”.

  On je kazao da kampanja za vakcinaciju koju vodi država i zdravstvene ustanove daje rezultate, a da je na njenu uspešnost “dosta uticala i najava uvođenja kovid pasoša ili sertifikata za prelazak granice”.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi