More

  SVEŠTENICI SPC KOJI UČESTVUJU NA PROTESTIMA: VUČIĆ SE PONAŠA KAO DIKTATOR, A NAROD JE OBESPRAVLJEN

  • Aleksandar Vučić se ponaša kao diktator i tiranin, a narod se ništa ne pita, i to mora da se menja, ocenili su protojereji Miomir Jevtić i Bogosav Stanković, koji aktivno učestvuju na protestima “1 od 5 miliona” u Nišu
  • Oni su za dnevni list Danas kazali da je njihovo mesto na protestima jer je “Crkva uvek bila uz narod”
  • Od posledica zbog učešća u protestima i ovakvog javnog istupanja protojerej Stanković ne strahuje, dok Jevtić ocenjuje da će “posledice da dođu”, pitajući  “šta su one u odnosu na situaciju u kojoj se nalazi narod i diktaturu u Srbiji”
  • Jevtić i Stanković su retki  sveštenici SPC koji aktivno učestvuju na aktuelnim protestima u Srbiji
  foto: Marko Smiljković

  Aleksandar Vučić se ponaša kao diktator i tiranin, a narod se ništa ne pita, i to mora da se menja, ocenili su protojereji Miomir Jevtić i Bogosav Stanković, koji aktivno učestvuju na protestima “1 od 5 miliona”.

  – Vučić je prigrabio sve, a nema prava da to radi. Ponaša se kao diktator i tiranin, sve je uzurpirao, narod se ništa ne pita. “Najbolji student Pravnog fakulteta” na taj način krši i Ustav i zakone. To mora da se menja- rekli su protojereji Jevtić i Stanković za dnevni list Danas, odgovarajući na pitanje zašto učestvuju na ovim protestima.

  Protojereji Jevtić i Stanković su redovni učesnici protesnih okupljanja u Nišu, na koja dolaze svakog petka uveče, prelazeći po tridesetak kilometara, pošto “žive u Aleksincu”. Oni su retki sveštenici Srpske pravoslavne crkve koji se mogu videti na aktuelnim protestima u Srbiji.

  – Narod u Srbiji je obespravljen i ugrožen, uzeta su mu mnoga prava. Živi u siromaštvu i bedi, mnogi rade za stotinak evra mesečno. Penzionerima je otet deo penzija. Na delu je izdaja Kosova i Metohije. Državni resursi se rasprodaju. Medijski smo uništeni. Naše mesto je ovde, Crkva je uvek bila uz narod, i u vreme komunizma i titoizma…- rekli su oni.

  Na pitanje Danasa: da li strahuju da bi zbog aktivnog učešća na protestima i istupanja u javnosti mogli trpeti posledice, protojereji su odgovorili različito.

  Protojerej Stanković je kazao da ne strahuje, dok je njegov kolega Jevtić ocenio: “Posledice će da dođu, ali šta su one u odnosu na situaciju u kojoj se nalazi naš narod i diktaturu u kojoj živimo?”.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi