More

  Sve hururške klinike KC Niš od danas ponovo zbrinjavaju samo urgentne ne-kovid slučajeve

  • U Odluci Radne grupe za koordinaciju i organizaciju rada KC Niš navedeno je da su “sve hirurške klinike u obavezi da uspostave sistem rada samo urgentnih stanja, malignih oboljenja i neodložnih hirurških intervencija”, uz obrazloženje da se to čini zbog “epidemiološke situacije”
  • U niškom KC je 14 klinika iz hirurške oblasti
  • Ove klinike su od početka ovog meseca bile u redovnom režimu rada i primale sve pacijente
  • Više izvora iz Instituta za javno zdravlje Niš i KC je ovih dana saopštilo da se značajno povećava broj osoba zaraženih koronavirusom, kao i hospitalizovanih pacijenata koji su potvrđeni ili suspektni na virus
  • Klinika za infektivne bolesti u dopisu predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću upućenom sredinom ovog meseca navela je da je prebukirana pacijentima, a da od  5. juna ponovo raste ukupan broj obolelih “sa ili bez PCR dokaza”
  • Na veb- sajtu KC Niš, na kojem se prilično uredno saopštava broj hospitalizovanih pacijenata sa potvrđenim koronavirusom, od 22. juna nema informacija te vrste

  Sve hirurške klinike Kliničkog centra Niš (KC), koje su od početka ovog meseca zbrinjavale sve pacijente, obaveštene su da od danas „zbog epidemiološke situacije“ ponovo mogu da primaju samo neodložne ne- kovid slučajeve.

  U niškom KC je 14 klinika iz hirurške oblasti.

  – Na osnovu mišljenja Radne grupe za koordinaciju i organizaciju rada Kliničkog centra Niš formirane za vreme vanrednog stanja izazvanog epidemijom virusa Covid 19, sve hirurške klinike su u obavezi da uspostave sistem rada samo urgentnih stanja, malignih oboljenja i neodložnih hirurških intervencija, a sve u cilju prevencije i zaštite od epidemiološke situacije izazvane virusom Covid 19. Odluka stupa na snagu odmah- navodi se u odluci Radne grupe koja je klinikama dostavljena danas, a u koju smo imali uvid.

  Odluku su potpisali članovi Radne grupe na čelu sa zamenikom Grupe Radmilom Jankovićem, inače rukovodiocem Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju.

  Više izvora iz KC je ovih dana saopštilo da se značajno povećava broj hospitalizovanih pacijenata sa potvrđenim ili suspektnim koronavirusom, a da epidemija “ubrzava”.

  Klinika za infektivne bolesti, koja je od početka epidemije kovid bolnica, u dopisu predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću upućenom sredinom ovog meseca navela da je puna pacijenata, a da od  5. juna ponovo raste ukupan broj obolelih “sa ili bez PCR dokaza”.

  Na veb- sajtu KC Niš od 22. juna nema informacija o broju hospitalizovanih pacijenata kod kojih je potvrđen korona virus, kao i takvih pacijenata na repiratorima, a nema ni objašnjenja za njihov izostanak.

  KC Niš je i u jeku epidemije više dana uskraćivao ovakve podatke javnosti.

  1 KOMENTAR

  1. Ova izjava je delimično neistinita, naime pokušavam već mesec i po dana da na klinici za ortopediju zakažem operaciju, ne bi li mi izvadili šraf i žicu iz ruke, za sve to vreme rade samo hitne slučajeve. I dalje su mnoge kliknite kovid bolnice, npr klinika za fizikalnu medicinu.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi