• U Nišu je danas održana prva „Zona slobode“ koju su organizovali Savez za Srbiju, Pokret slobodnih građana, Nova stranka i Pokret mladih „Za Niš bez straha“
  • U razgovorima je učestvovalo oko 200, dok je više od 140 građana popunilo anketne listiće u kojima su ocenili rad lokalne vlasti na čelu sa Srpskom naprednom strankom i izneli svoje mišljenje o tome šta su ključni problemi u gradu, kaže Miodrag Stanković, predsednik niške Demokratske stranke i član Predsedništva SzS
  • Stanković kaže da će rezultati ankete u „Slobodnoj zoni“ biti javno saopšteni, a da će se gradski odbornici koji pripadaju političkim strankama koje učestvuju u organizaciji „Zone slobode“ potruditi da doprinesu rešenju problema koje su Nišlije označile kao prioritetne
  • Stanković je najavio da će niški SzS „uskoro“ organizovati protest ispred Gradske kuće povodom sedmogodišnjice „katastrofalne“ lokalne vlasti
  • On je precizirao da će ovo protesno okupljanje biti prvo u nizu tematskih protesta „ispred institucija koje ne rade svoj posao, već su postale mesto za udomljavanja članova SNS-a, koji zauzvrat treba da budu lojalni i idu na mitinge”
  • „Zone slobode“ će se ubuduće održavati svake subote, na različitim lokacijama i u različitim terminima

U Nišu je danas održana prva „Zona slobode“ u kojoj je za tri sata sa nekoliko predstavnika Saveza za Srbiju (SzS), prema rečima organizatora, razgovaralo oko 200 građana.

– U prvoj „Zoni slobode“ razgovarali smo sa oko 200 građana, a više od 140 građana popunilo je anketne listiće u kojima su, između ostalog, izneli svoje mišljenje o tome šta su ključni problemi u gradu i ocenili rad aktuelne lokalne vlasti na čelu sa Srpskom naprednom strankom (SNS)- rekao je Miodrag Stanković, predsednik niške Demokratske stranke (DS) i član Predsedništva SzS.

Sa građanima su razgovarali Stanković, poverenik Pokreta slobodnih građana u Nišu (PSG) Predrag Jovović i još neki funkcioneri SzS.

Organizatori „Zone slobode“ su lokalni SzS, PSG, Nova stranka (NS) i  Pokret mladih „Za Niš bez straha“, koji je organizovao niški protest „1 od 5 miliona“.

Stanković je rekao da će rezultati ankete u „Slobodnoj zoni“ biti javno saopšteni, a da će se odbornici u Skupštini grada koji pripadaju političkim strankama koje učestvuju u organizaciji „Zone slobode“ potruditi da doprinesu rešenju problema koje su Nišlije navele kao prioritetne.

Građani koji su učestvovali u razgovorima, kao i oni koji su popunili ankete i ostavili svoje podatke, biće pozivani na predstojeće tribine i druge manifestacije.

Stanković je najavio da će SzS „uskoro“ organizovati protest ispred Gradske kuće- u kojoj su kabineti gradonačelnika i članova Gradskog veća, povodom sedmogodišnjice „katastrofalne“ lokalne vlasti na čelu sa SNS.

On je precizirao da će ovo protesno okupljanje biti prvo u nizu tematskih protesta „ispred institucija koje ne rade svoj posao, već su postale mesto za udomljavanja članova SNS-a, koji zauzvrat treba da budu lojalni i idu na mitinge”.

– Jedini uspeh ove vlasti je uništavanje institucija sistema i normalnih uslova za život i rad, zbog kojih hiljade i hiljade građana napušta naš grad i Srbiju. Zemlja je potonula u autokratiju i centralizaciju, a nezadovoljstvo građana je izuzetno veliko. Ne smemo da izgubimo niti jedan dan od preuzimanja vlasti naredne godine, a niška Zona slobode predstavlja ozbiljnu pripremu za vršenje vlasti koje nam predstoji- rekao je Stanković građanima, dodajući da su ovakve Zone način da opozicija dopre do građana, pošto su u Nišu i Srbiji mediji „zarobljeni“.

Poverenik niškog PSG Jovović je pozvao “sve slobodne ljude” na otvoren razgovor u Zonama slobode širom Srbije, kako bi “zajednički došli do prioriteta koje treba rešavati u njihovim naseljima, opštinama, gradovima i državi ”.  

– Osma je godina kako na vlasti imamo ljude koji vrše teror nad institucijama, nad građanima i nad zdravim razumom. SNS se prema građanima odnosi bahato. Preovlađuju lični interesi njenih pripadnika, a opšti interesi su po strani. Ona svakodnevnim lažima pokušava da zbuni građane, kako bi zaboravili na obećanja koja su im dali 2012, pre preuzimanja vlasti- kazao je Jovović i dodao da „to mora da se promeni“.


SVAKE SUBOTE, NA RAZLIČITIM MESTIMA

Prema najavama organizatora, „Zone slobode“ će se ubuduće održavati svake subote na različitim lokacijama i u različitim terminima, o čemu će javnost biti obaveštena.

One su, kako je rečeno, nastavak niškog građanskog protesta „1 od 5 miliona“, koji je organizovan svakog petka, 11. januara do 19. aprila ove godine.

Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here