More

  Stanković: Država ulaže miljardu dinara u nove letove sa Niškog aerodroma

  • Novi subvencionisani letovi sa Aerodroma u Nišu naredne godine, najavio gradski većnik Nenad Stanković
  • Država planira da sa oko milijardu dinara subvencioniše letove sa Aerodroma „Konstantin Veliki“ u Nišu ka Istanbulu, Kelnu, Ljubljani i Frankfurtu, Atini i Tivtu, rekao je on
  • Gradski je, pak, dodao da još ništa nije konačno, i da postoji mogućnost da neke linije budu izmenjenje
  • Stanković nije želeo da odgovori na pitanje šta je sa letovima iz Niša ka 12 destinacija za koje je “Er Srbija”pre dve godine dobila subvencije jer trenutno saobraća samo jedan – ka Frankfurtu
  foto: sajt Fly for niš

  Gradski većnik Nenad Stanković najavio je da država planira da sa oko milijardu dinara subvencioniše letove sa Aerodroma „Konstantin Veliki“ u Nišu ka Istanbulu, Kelnu, Ljubljani i Frankfurtu, Atini i Tivtu.

  On je kazao da je će međunarodni tender biti raspisan 2022. godine za nekoliko avio-linija.

  -Dva puta nedeljno avioni bi leteli  do Frankfurta, Kelna, Ljubljane i Istanbula tokom cele godine, a sezonski do Atine i Tivta. Grad je opredelio konkretno za Niški aerodrom, a naredne godine će biti izdvojena sredstva iz budžeta Republike- rekao je novinarima gradski većnik , koji je prisustvovao sastanku Radne grupe koju je organizovalo Ministarstvo za saobraćaj i infrastrukturu, na kome se raspravljalo o potencijalnim linijama iz Niša.

  On je, pak, dodao da još ništa nije konačno, i da postoji mogućnost da neke linije budu izmenjenje.

  Stanković nije želeo da odgovori na pitanje šta je sa letovima iz Niša ka 12 destinacija za koje je “Er Srbija”od držabr pre dve godine dobila subvencije jer trenutno saobraća samo jedan – ka Frankfurtu (Hanu).

  “Er Srbija”  je još 2019. godine  dobila subvencije za 12 avio linija u vrednosti od pet miliona evra na godišnjem nivou. Avioni iz Niša uz subvencije su leteli do Nirnberga, Hanovera, Frankfurta (Han), Fridrshfena, Karlsruea, Salcburga, Rima, Bolonje, Budimpešte, Geteborga, Ljubljane i Tivta.

  U Odluci Vlade o proglašenju linija od javnog interesa iz 2019. godine, navedeno je da bi ugovor trebalo da važi do 2023. godine.

  Aerodrom „Konstantin Veliki“ u Nišu prešao je pod republičko upravljanje juna 2018, a ta odluka gradske vlasti je izazvala proteste  i negodovanje dela građana Niša. Država je preuzela sva upravljačka i vlasnička prava Niškog aerodroma avgusta te godine.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi