More

  SSP Niš: Zahtevamo ostavku Puzovića jer nije upozorio na poplave na jugu Srbije

  • Niški SSP traži ostavku od direktora “Srbijavode” i glavnog rukovodioca odbrane od poplava Gorana Puzovića jer ljude na jugu Srbije nije upozorio na poplave
  • Kako je moguće da meštane niko nije upozorio na opasnost od izlivanja reka, konkretno Nišave, i time ugrozio njihove živote, imovinu, životinje, i nije im pružena šansa da se odbrane ili bar smanje štetu od poplava i tako spasu lične stvari i životinje?, upitao je SSP
  • Ova opoziciona stranka pita Puzovića da li je tačno da brane nisu ispuštene na vreme, pre kiše
  • Pozivamo nadležne da se ne prave gluvi i slepi na tešku situaciju izazvanu poplavama i da odvoje sredstva i pomognu poplavljenim građanima na jugu Srbije, jer novac iz budžeta je novac svih nas, naveo je SSP
  • Vanredna odbrana od poplava na snazi je u Vlasotincu, Leskovcu, Doljevcu, Bojniku, Vladičinom Hanu, Gadžinom Hanu, Nišu i Dimitrovgradu

  Niški odbor Stranke slobode i pravde (SSP) zatražio je danas od direktora “Srbijavode” i glavnog rukovodioca odbrane od poplava Gorana Puzovića da podnese ostavku jer stanovnike juga Srbije nije upozorio na poplave.

  -Najteže su pogođena sela, a najgore su prošli Jablanički, Nišavski, Toplički i Pčinjski okrug. Pod vodom su kuće, podrumi sa hranom, dvorišta, štale i obori da životinjama, šupe sa ogrevom, plastenici, oranice, voćnjaci, oštećeni su putevi, urušeni mostovi. Kako je moguće da meštane niko nije upozorio na opasnost od izlivanja reka, konkretno Nišave, i time ugrozio njihove živote, imovinu, životinje, i nije im pružena šansa da se odbrane ili bar smanje štetu od poplava i tako spasu lične stvari i životinje?-zapitao je u saopštenju SSP iz Niša.

  Članovi ove opozicione partije pitaju Puzovića da  li je tačno i ko je odgovoran zašto su kasno reagovali nadležni  i brane nisu ispuštene na vreme, pre kiše.

  -Šta ste tačno preduzeli kao glavni rukovodilac odbrane od poplava da sprečite ili bar umanjite izlivanje reka, budući da se izdvajaju ogromna sredstva za odbranu od poplava i da se svake godine usvaja plan odbrane od poplava? Umesto što ispunjavate predizborna obećanja SNS-a i otvarate skele bez dozvole čime opet ugrožava živote ljudi, pozivamo nadležne da se ne prave gluvi i slepi na tešku situaciju izazvanu poplavama i da odvoje sredstva i pomognu poplavljenim građanima na jugu Srbije, jer novac iz budžeta je novac svih nas-konstatuje SSP.

  Zbog kiše i topljenja snega poplavljeno je više opština na jugu Srbije, mnogo ljudi i domaćih životinja je evakuisano, voda se ispumpava iz kuća, a neki su dugo bili bez vode i struje.

  Vanredna odbrana od poplava na snazi je u Vlasotincu, Leskovcu, Doljevcu, Bojniku, Vladičinom Hanu, Gadžinom Hanu, Nišu i Dimitrovgradu.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi