More

  Srpska napredna stranka prihvatila ostavku poverenika SNS za Niš Zvezdana Milovanovića

  • Poverenik Srpske napredne stranke za Niš Zvezdan Milovanović kazao je da je njegova ostavka na tu funkciju, koju je obavljao pet godina, prihvaćena
  • Milovanović je kazao da je uputio molbu za razrešenje sa te funkcije predsedniku SNS-a Aleksandru Vučiću, koji ga je 2016. godine imenovao za poverenika, a razlozi za takvu molbu su isključivo zdravstveni
  • On je kazao da je tokom petogodišnjeg obavljanja funkcije poverenika “zapostavio svoju privatnu kompaniju i porodicu”, a da se poslednjih godinu dana “izgleda i umorio i nije davao onaj nekadasnji doprinos radu i razvoju stranke i grada, što je “negativno uticalo na njegovo zdravlje”
  • Za sada nije poznato da li će se nakon Milovanovićeve ostavke u niškoj SNS organizovati unutarstranački izbori, kojih nije bilo 11 godina, ili će ona nastaviti da funkcioniše na nivou poverenika
  Foto: Fejsbuk

  Poverenik Srpske napredne stranke za Niš Zvezdan Milovanović kazao je da je njegova ostavka na tu funkciju, koju je obavljao pet godina, prihvaćena.

  Milovanović je kazao da je uputio molbu za razrešenje sa te funkcije predsedniku SNS-a Aleksandru Vučiću, koji ga je 2016. godine imenovao za poverenika, a razlozi za takvu molbu su isključivo zdravstveni.

  On je rekao da je svoju odluku najpre najavio vrhu SNS-a, a potom se oko nje više puta konsultovao.

  – U junu bi se navr[ilo pet godina od kako sam poverenik Gradskog odbora SNS Niš, zapostavio sam svoju privatnu kompaniju i porodicu. Poslednjih godinu dana sam se izgleda i umorio, nisam davao onaj nekadasnji doprinos radu i razvoju stranke i grada. Sve je to negativno uticalo na moje zdravlje- kazao je on novinarima.

  Milovanović je još kazao da ostaje član i donator SNS-a, koja je njegova “prva i zauvek jedina stranka”.

  Dodao je da “podržava politiku predsednika Aleksandra Vučića i da je spreman da i dalje aktivno stranački radi, sa ili bez funkcije”. 

  Milovanović je nakon prošlih izbora nezvanično pominjan kao budući gradonačelnik Niša, a potom i kao ministar u Vladi, ali se to nije dogodilo.

  U javnosti je označavan kao donator SNS i operativac koji revnosno izvršava naloge vrha stranke, a neki su ga videli kao jednog od glavnih promotera partijskog zapošljavanja i drugih vidova korupcije.

  Prema dobro obaveštenim izvorima, njegov uticaj u stranci u Nišu je u poslednje vreme slabio, što se između ostalog pripisuje delovanju aktuelne gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski i člana Izvršnog odbora Bojana Bajagića, “poslatog iz Beograda da pomogne povereniku u radu”.

  Među niškim naprednjacima već godinama postoje suprotstavljene struje, na koje je ukazivao i predsednik te stranke Vučić, a 11 godina nije bilo unutarstranačkih izbora.

  Za sada nije poznato da li će se nakon Milovanovićeve ostavke u niškoj SNS organizovati unutarstranački izbori ili će ona nastaviti da funkcioniše na nivou poverenika.


  Kopernikus “imperija”


  Zvezdan Milovanović je između ostalog većinski vlasnik kablovske televizije Kopernikus, a brat Srđana, koji je pre dve godine kupio Televiziju B92 i Prva, u postupku koji su pratile kontroverze.

  Oni su 30-ak godina na čelu lanca Kopernikus, sa većim brojem firmi u zemlji i inostranstvu.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi