More

  Srđan Nonić urednik sajta „Niška inicijativa“ saslušan u policiji zbog karikature

  • Srđana Nonića, urednika sajta „Niška inicijativa“ saslušavala policija zbog karikature koju je objavio na svom ličnom Fejsbuk profilu
  • Poziv je dobio putem telefona, po nalogu Osnovnom javnog tužilaštva, u svojstvu građanina
  • Nije mi poznato zbog čega sam pozvan na saslušanje, a kasnije su mi rekli da je zbog karikature
  • On je kazao da je Niška policija po prijavi izvesno policijskog majora prikupljala izjave bez okarakterisanog krivičnog dela
  • Niti sam pominjao ime tog majora, niti sam mu pretio, rekao je Nonić i dodao da ga ovo neće uplašiti da i dalje govori ono što misli

  Urednik internet portala „Niška inicijativa“ saslušan je danas u Policijskoj upravi u Nišu zbog karikature koju je objavio na svom ličnom Fejsbuk profilu.

  Nonić kaže da je poziv na saslušanje, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu, dobio putem telefona u svojstvu građanina.

  Zbog te karikature će biti saslušani svi koji su komentarisalii.

  -Ovo je dokaz u kakvom sistemu i državi živimo. Nije mi bilo poznato za koje delo i na koji način će Policija i Tužilaštvo postupati jer sam pozvan kao građanin. Kasnije sam saznao da sam saslušan zbog karikature koju sam objavio na svom ličnom Fejsbuk profilu – rekao je Nonić.

  Prema njegovim rečima, Niška policija je, po prijavi izvesnog policijskog majora prikupljala izjave bez okarakterisanog krivičnog dela po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva.

  -Sve zbog davanja informacija da li postoji namera za izvršenje nekog drugog krivičnog dela prema pomenutom „majoru“ policije, iako u objavi, kao ni u komentarima nema nikakvih pretnji – kazao je Nonić.

  On je ocenio da je sramota da ga je policija ispitivala da li ima nameru da fizički ugrozim nekog velikog „policijskog majora“ i to karikaturom i postom.

  -Na postu nisam spomenuo ni ime i prezime pomenutog starešine, niti izrekao fizičku pretnju po njega. Jure skupa kola i motori po gradu, nasilje na svakom koraku, kriminal u javnom sektoru buja, a nekome smeta karikatura kao kritika rada policije, koja je i zaslužila svaku kritiku – rekao je Nonić.

  On je ocenio da je ovo pritisak na njegov rad i kritičko mišljenje koje javno iskazuje.

  -Ovo me neće zaustaviti da i dalje kažem ono što mislim. Od Neše (Nebojša Stefanović, ministar vojske) i Vulina (Aleksadar Vulim, ministar policije), pa do svih poslušnika u organima koji sve rade samo ne ono šta treba, svi ste za kritiku- konstatovao je Nonić.

  Nonić je u prethodnom sazivu Skupštine grada Niša bio šef opozicione odborničke grupe „Niška inicijativa“, koja je oštro kritikovala rad lokalnih funkcionera u gradu.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi