četvrtak, 20.09.2018

PRIJAVE ZA ODUZIMANJE LICENCI PROTIV 16 INŽENJERA NAKON RUŠENJA POTPORNOG ZIDA NA KORIDORU 10

Ministarstvo građevinarstva, infrastrukture i saobraćaja podnelo je prijavu za oduzimanje licence protiv 16 inženjera koji su potpisivali izmene projekata na kosini na Koridoru 10 na kojoj se nedavno srušio potporni zid, što je, kako se navodi, izazvalo veliku materijalnu štetu, a moglo ugroziti živote i bezbednost ljudi.

IZVOZ NA JUGU SRBIJE PROCENTUALNO NAJBRŽE RASTE, ALI JE REALNO I DALJE DALEKO IZA...

Privredna komora Niš, odnosno firme na teritoriji Nišavskog, Pirotskog i Topličkog okruga koje ona obuhvata, nalazi se među prvih pet privrednih komora u Srbiji po rastu izvoza u prvoj polovini ove godine, ali je realno taj izvoz i dalje daleko iza izvoza firmi u Beogradu, Vojvodini, pa i centralnoj Sbiji.

LUTOVAC: REFERENDUM O KOSOVU NEĆE BITI SLOBODNO IZJAŠNJAVANJE VEĆ ORUĐE U RUKAMA AUTOKRATE

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac rekao je danas u Nišu da pitanje statusa Kosova i Metohije ne može da pokreće i rešava nedemokratski režim i ocenio da bi najavljeni referendum o tom pitanju bio samo „oruđe u rukama autokrate“

MEDIJSKA UDRUŽENJA: NISMO TRAŽILI INFORMACIJE VEĆ ODGOVORNOST PORESKE UPRAVE ZBOG JUŽNIH VESTI

Predstavnici NUNS-a, NDNV-a, Asocijacije medija, ANEM-a, Lokal presa i AOM-a u Timu za dijalog na sastanku su oštro reagovali na zloupotrebe Poreske službe...

VLADA SRBIJE: PORESKI INSPEKTORI PRI KONTROLI JUŽNIH VESTI POSTUPALI ZAKONITO

Poreski inspektori su prilikom kontrole portala Južne vesti iz Niša postupali isključivo u skladu s poreskom regulativom i važećim zakonskim propisima, saopštila je danas Vlada Srbije

NOVINARSKE I MEDIJSKE ORGANIZACIJE: ZAUSTAVITE ADMINISTRATIVNE PRITISKE NA KRITIČKE MEDIJE U SRBIJI

Pet novinarskih organizacija i medijskih asocijacija uputilo je dopis Evropskoj federaciji novinara (EFJ), kao i evropskim i svetskim organima i organizacijama, u kojem upozoravaju na „selektivnu upotrebu pravnih mehanizama i zloupotrebu zakona od strane Poreske uprave u cilju sprečavanja rada ili nanošenja finansijske i reputacione štete kritičkim medijima u Srbiji“.

DIREKTOR POLICIJE: PALJENJE AUTOMOBILA UNOSI NEMIR, POČINIOCI NEĆE PROĆI NEKAŽNJENO

U Nišu su u noći između 12. i 13. avgusta, ispred kuće biznismena Ivana S., inače vlasnika lanca poznatih i elitnih hotela, izgorela dva automobila.

INICIJATIVA „NE DAMO NIŠKI AERODROM“: DA LI GRADONAČELNIK RAZUME ŠTA JE POTPISAO?

U ugovoru o prenosu osnivačkih prava, koje je medijima dostavila Inicijativa „Ne damo niški aerodrom“, takođe se ne navodi koje obaveze vezane za Aerodrom i Grad Republika preuzima.

U BEOGRADU POTPISAN UGOVOR O POKLANJANJU NIŠKOG AERODROMA DRŽAVI, DETALJI NEPOZNATI

Prenosom upravljanja na Vladu Srbije biće omogućeno normalno funkcionisanje niškog aerodroma, dalje investicije i njegov razvoj, kako bi i u budućnosti bio jedan...

SINDIKAT „SLOGA“ KAŽE DA SE U KOMPANIJI FILIP MORIS SPREMAJU OTPUŠTANJA, A MENADŽMENT TVRDI...

Duvanska kompanija Filip Moris u Srbiji negirala je navode Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ da „sprema otpuštanje 10 odsto radnika“ i da će to omogućiti novi kolektivni ugovor na kojem se radi „u tajnosti“.