subota, 21.07.2018

AMERIČKA AMBASADA: GRAĐANI SU SLOBODNI DA POKREĆU INICIJATIVE PO SVOM IZBORU

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država podržava slobodu govora, a građani su slobodni da u skladu sa zakonskim pravilima predlažu i preduzimaju inicijative po njihovom izboru, saopštila je ta ambasada za dnevni list Danas povodom peticije da se sa Klinike za Kardiohirurgiju Kliničkog centra Niš ukloni spomen ploča zahvalnosti SAD za donaciju datu ovoj klinici.

TEŠKO ONOM KO UVREDI DETE

Jedne noći 1968. godine u malenom gradu u socijalističkoj Jugoslaviji dva policajca su zazvonila na vrata stana siromašne tročlane porodice.

SUD ODLUČIO DA SU BAGERI KURŠUMLIJSKOG VODOVODA POVREDILI PRIVATNI POSED RISTIĆA, ALI POGREŠIO PRAVNI...

Osnovni sud u Kuršumliji usvojio je nedavno tužbeni zahtev Čedoslave Ristić i njenih rođaka koji su tvrdili da im je opštinsko javno preduzeće “Toplica“ „ometalo državinu“ jer su njegovi bageri neovlašćeno upali na njihov privatni posed, srušili kapiju i iskopali kanal od 40.tak metara, kako bi postavili vodovodno- kanalizacionu mrežu za „povlašćenog“ komšiju

U NIŠU 673, A U SRBIJI VIŠE OD 23.000 MILIONERA

U Nišu je u toku prošle godine 673 građana prijavilo godišnji porez na dohodak koji je bio veći od 2,3 miliona dinara, a na području niškog Regionalnog odeljenja poreske uprave to je učinilo 1.265  osoba, navedeno je u izveštaju Poreske uprave Republike Srbije.

AGENCIJA ZA BORBU PROTIV KORUPCIJE DUŽE OD GODINU DANA “PRIKUPLJA INFORMACIJE” O SPORNOM OBNAVLJANJU...

Agencija za borbu protiv korupcije duže od godinu dana “prikuplja informacije” u vezi sa indicijama da Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja  na zakonski sporan način obnavlja svoj vozni park.

GENERALNI SEKRETAR NUNS-A: NAJSPORNIJI JE KONKURS MINISTARSTVA NA KOJEM JE NAJVIŠE SREDSTAVA DOBILA NEPOZNATA...

U prvoj polovini 2018. godine u Srbiji je na republičkom, pokrajinskom i lokalnom nivou raspisano ukupno 120 konkursa za sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja, od kojih je zbog nepravilnosti šest poništeno i ponovo raspisano, evidentiralo je Nezavisno udruženje novinara Srbije, a naveo u analitičnom izveštaju Svetozar Raković, generalni sekretar NUNS-a.

OBAVEZE DRŽAVE PREMA POKLONJENOM AERODROMU I GRADU NIŠU SU “EVENTUALNE”

Gradski zvaničnici još nisu saopštili kada će biti zaključen ugovor između Vlade Republike Srbije i Grada Niša o besplatnom ustupanju Aerodroma „Konstantin Veliki“ državi, kao ni da li će taj ugovor sadržati obaveze Vlade prema Gradu i Aerodromu

ADVOKATI OPTUŽENIH ŽANDARMA: OČEKUJEMO OSLOBAĐAJUĆU PRESUDU ZA NAVODNI NAPAD NA VUČIĆA I MALOG

Postoje veće šanse da svi okrivljeni žandarmi budu oslobođeni optužbi nakon što je Apelacioni sud u Beogradu u svojoj presudi uvažio ključne zahteve odbrane, te naložio da se presuda Višeg suda poništi, a postupak ponovi, kažu advokati Filip Domazet i Zoran Saveljić.

KOMISIJA ZA ZAŠTITU KONKURENCIJE POKRENULA POSTUPAK PROTIV GRADSKE TOPLANE NIŠ ZBOG NEZAKONITO UVEĆANIH RAČUNA

Komisija za zaštitu konkurencije Srbije pokrenula je protiv Gradske toplane Niš, po službenoj dužnosti, postupak ispitivanja povrede konkurencije.

MINISTAR RUŽIĆ: PRINUDNA UPRAVA U NIŠU ĆE ZAVISITI OD POLITIČKE VOLJE VLADE

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić rekao je danas da u Nišu ne mora nužno da bude uvedena prinudna uprava ako se sednica Skupštine grada ne održi do 23. juna, već će to zavisiti od političke odluke Vlade.