petak, 25.05.2018

VLASNICA NOVOSADSKOG KANALA 9: NEĆU PRESTATI DA ŠTRAJKUJEM GLAĐU DOK MI NE ZAKAŽU SASTANAK...

Prestaću da štrajkujem glađu tek kada dobijem datum sastanka sa ministrom telekomunikacija Rasimom Ljajićem, kaže za Medijsku kutiju vlasnica novosadske televizije Kanal 9 Maja Pavlović, koja je 21. maja započela ovaj vid protesta.

VUČIĆ: REFERENDUM O KOSOVU

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas u Nišu da bi pitanje statusa Kosova i Metohije moglo da se reši referendumom na kojem će građani kazati šta misle i ocenio da od pitanja Kosova zavisi budućnost Srbije.

VUČIĆ: LAKO SE MOŽE DOGODITI DA NIŠU VRATIMO AERODROM

Lako može da se dogodi da donesemo odluku da Nišu vratimo aerodrom (Konstantin Veliki), rekao je danas u Nišu predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

INICIJATIVA „NE DA(VI)MO BEOGRAD“ GODIŠNJICU RUŠENJA OBJEKATA U SAVAMALI OBELEŽAVA NA GRAĐANSKOM PROTESTU U...

Incijativa „Ne da(vi)mo Beograd“ saopštila je da će godišnjicu rušenja objekata u beogradskoj četvrti Savamala „obeležiti“ u sredu 25. aprila priključenjem građanskom protestu u Nišu koji se organizuje zbog namere republičkih i gradskih vlasti da se niški Aerodrom „Konstantin Veliki“ besplatno ustupi državi.

„O, SVETA PROSTOTO!“

Čujete li kako svetom odjekuju knjige a građani se okupljaju na agorama? Kažete- ne uvek i ne sasvim jasno? Jače se čuje prodoran glas moćnika, cinizam beskurpuloznih vladara, primitivni urlici rijaliti zvezda, zastrašujući prasak bombi i odmeren pucanj snajpera?

OD VULINA TRAŽI DA „PREKO TETKE IZ KANADE“ OBEZBEDI STAN ZA PORODICU PILOTA KALOCIJA

Milan Radošević, prijatelj majora Vojske Srbije Roberta Kalocija, koji je nedavno stadao u udesu aviona „Supergaleb G-4“ kod Kovačice, zatražio je od ministra odbrane Aleksandra Vulina da “preko tetke iz Kanade” pomogne porodici pilota Kalocija da reši stambeno pitanje.

SPC dodeljuje ordenje i kriminalcima,kontroverznim biznismenima ili tabloidnim novinarima

Trećeg dana Uskrsa patrijarh srpski Irinej uručio je visoko crkveno priznanje, orden Svetog kralja Milutina, Specijalnoj antiterorističko jedinici (SAJ), kao ustanovi, i njenom komandantu Spasoju Vuleviću, kao pojedincu, javili su nedavno mediji u Srbiji.

ODBORNIK SRS U KURŠUMLIJI OSUĐEN ZBOG DISKRIMINACIJE LGBT OSOBE

Predsednik Opštinskog odbora Srpske radikalne stranke (SRS) i odbornik u Skupšini opštine Kuršumlija Zvezdan Ristić pravosnažno je osuđen u Apelacionom sudu u Nišu zbog diskiminatorskog ponašanja nad LGBT osobom. 

VUČIĆ: PROTESTI SU TUPAVI I U NJIH JE UMEŠAN STRANI FAKTOR

Predsednik Srbije Aleksadar Vučić rekao je danas da su „po Ustavu aerodromi državni“ i ocenio da su građanski protesti zbog namere države da besplatno preuzme niški aerodrom „tupavi“ i da su u njih „upetljani faktori iz inostranstva“.

INICIJATIVA „NE DAMO NIŠKI AERODROM“ SE OBRAĆA EU ZBOG NARUŠAVANJA KONKURENCIJE

Inicijativa „Ne damo niški aerodrom“ obratiće se telima Evropske unije zaduženim za zaštitu konkurencije kako bi se ispitalo da li su u slučaju koncesije za beogradski aerodrom „Nikola Tesla“ prekršena pravila konkurencije u korist koncesionara, francuske korporacije „Vansi Erport“, a na štetu  niškog i drugih aerodroma u Srbiji, saznaje Danas.