More

  Srbija mora da leči svu bolesnu decu

  Vest da je jednogodišnja Sofija Markuljević stigla u Los Anđeles, gde će otpočeti izuzetno skupo lečenje spinalne mišićne atrofije tipa 1, obradovala je sve u Srbiji, koji su putem SMS poruka i novčanim prilozima uspeli da prikupe 2,4 miliona dolara neophodnih da bi ova devojčica preživela.

  Problem je samo što Sofija nije jedino dete u Srbiji kome je neophodna pomoć. I mala Lana ima sličnu bolest, a tu je još mnogo dece koja boluju od teških malignih bolesti, koje mogu da se leče isključivo u inostranstvu.

  Roditelji čija deca su teško bolesna, i koji već imaju pretežak teret u životu, suočavaju se sa gotovo nerešivim problemom kako da obezbede ogroman novac neophodan da bi njihovo dete živelo.

  Samo oni znaju koliko je tu strepnje i straha da li će preko humanitarnih organizacija i pojedinačnim akcijama građana uspeti da se prikupe neophodna sredstva.

  Država Srbija mora da obezbedi dovoljno para u Budžetskom fondu za lečenje sve teško obolele dece u inostranstvu. Da više nijedna majka i otac ne strepe da li će za njihovo dete stići dovoljno SMS poruka.

  Život svakog deteta je mnogo važniji od izgradnje nacionalnog stadiona, za koji je Srbija ove godine izdvojila 250 miliona evra, a pitanje je da li će to biti dovoljno.

  Pitanje je koliko bi dečjih života već bilo spaseno da je taj novac uplaćen za njihovo lečenje.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi