More

  ŠOVINISTIČKA PORUKA NA BUGARSKOJ SPOMEN-KOSTURNICI U NIŠU

  • Vandali napisali šovinističku i uvredljivu poruku na bugarskoj spomen-kosturnici borcima pogulih za oslobođenje Niša u Drugom svetskom ratu u niškom naselju Ledena stena.
  • Vandali, koji su se potpisali kao „Kancelarija za mlade Srbe“ zatražili su pomoć od Vučića(predsednik Srbije Aleksandar Vučić) da im pomogne da „ presele kosturnicu u Sofiju“.
  • Srpski narod se ograđuje od šovinističkog čina pojedinca, koji će biti kažnjen-poručio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević.
  • Generalni konzul Bugarske u Nišu Edvin Sugarev  ocenio je ovaj slučaj kao primitivni vandalizam I poručio da će uputiti diplomatsku protestnu notu Srbiji.

  foto: RT Caribrod

  Nepoznati počinioci, koji su se potpisali kao „ Kancelarija za mlade Srbe“  napisali su šovinističku poruku na bugarskoj spomen-kosturnici iz Drugog svetskog rata u niškom naselju Ledena stena.

  Inače, u ovoj kosturnici je  sahranjeno više od 2.015 bugarskih vojnika poginulih u borbi za oslobođenje Niša u Drugom svetskom ratu.

  -Bugarski okupatori ne mogu da budu oslobodioci. Preselite ovo u Sofiju.Vučiću ( predsednik Srbije Aleksandar Vučić), reaguj -poručili su vandali u poruci ispisanoj crnim grafitom preko celog spomen obeležja.

  Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević osudio je ovaj vandalizam I šovinizam I poručio je da se “

  – Mi kao narod ne stojimo iza toga, već gajimo dobre odnose sa Bugarima koje ćemo nastojati da očuvamo i u budućnosti – rekao je Đorđević.

  Generalni konzul Bugarske u Nišu Edvin Sugarev  ocenio je ovaj slučaj kao primitivni vandalizam”.

  -Vrlo brzo ćemo uputiti diplomatsku protestnu notu državi Srbiji-rekao je on.

  Od jutros policajac čuva ovo spomen-obeležje, a radnici niških komunalnih preduzeća pokušavaju da uklone uvredljiv natpis.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi