More

  SNS OBJAVILA NOVI PROPAGANDNI SPOT U KOJEM HVALI KLINIČKI CENTAR NIŠ, A ISMEVA PRISTALICE OPOZICIJE

  • U spotu sa porukom „Mogu oni nas da mrze, ali mi nastavljamo da radimo“ vozilo Hitne pomoći prevozi trudnicu koja je počela da se porađa u KC Niš, što njen opoziciono orijentisani parter kategorički odbija, jer on, njegova partnerka, pa i budući sin, kako je rekao, bojkotuju Aleksandra Vučića i „njegove“ novoizgrađene bolnice  
  • SNS je od početka godine objavila nekoliko propagandnih spotova u kojima uglavnom diskredituje opoziciju
  • Savet RRA  je u februaru ove godine odbacio kao neosnovane prijave upućene zbog emitovanja van predizborne kampanje na TV „Prva“ i „Happy“ dela propagandnog spota SNS-a, ocenjujući da na taj način nisu povređeni Zakon o elektronskim medijima i Zakon o oglašavanju

  Srpska napredna stranka (SNS) je na “Jutjub” kanalu objavila novi spot u okviru podrške kampanji predsednika Srbije i te stranke Aleksandra Vučića “Budućnost Srbije”, u kojem se propagira novi Klinički centar Niš (KC Niš), a ismevaju pristalice opozicije.

  U spotu sa porukom „Mogu oni nas da mrze, ali mi nastavljamo da radimo“ vozilo Hitne pomoći prevozi trudnicu koja je počela da se porađa u KC Niš.

  Međutim, njen partner, koji na sebi ima majicu sa natpisom naziva opozicionog protesta „1 od 5 miliona“ kategorički se protivi takvoj ideji, govoreći zdravstvenom radniku u vozilu da ne želi da je voze u KC Niš, jer, kako je naveo, oni bojkotuju Vučića i „njegove“ nove bolnice.

  – Naš sin se neće roditi u novoj bolnici, jer i on bojkotuje Vučića- kaže on.

  Spot se završava propagandnom porukom SNS-a u kojoj se navodi da neke ljude „mržnja čini slepima“.

  – Nakon decenija propadanja zdravstvenog sistema, zahvaljujući investicionom ciklusu vrednom milijardu evra, podigli smo tri nova klinička centra, pokrenuli projekat Tiršova 2, rekonstruisali nekoliko porodilišta i opšte bolnice u svim većim gradovima Srbije i nastavljamo da radimo. Mogu oni nas da mrze, ali mi ćemo Srbiju da volimo još više- poručuje SNS u spotu.

  SNS je od početka ove godine objavila nekoliko spotova u kojima propagira svoj rad, ali i kompromituje ili ismeva opoziciju, opozicione lidere i građanski protest „1 od 5 miliona“.

  Ova stranka je takve spotove objavila na svom sajtu, zvaničnim nalozima na društvenim mrežama i „Jutjub“ kanalu, a delove jednog spota i na televizijama „Happy“ i „Prva“.

  Autori spotova nisu potpisani.


  RRA: EMITOVANJE DELA SPOTA NIJE OGLAŠAVANJE

  Savet Regulatornog tela za elektronske medije (RRA) je u februaru ove godine odbacio kao neosnovane prijave organizacije „Građani na straži“ upućene zbog prikazivanja dela jednog od spotova SNS- a u informativnim programima TV „Prva“ i „Happy“.

  U RRA je tada pristiglo više stotina prijava protiv ove dve televizije zbog emitovanja spota SNS-a koji, kako se navodi, predstavlja „političko oglašavanje van predizborne kampanje“, čime su učinjene povrede člana 47. tačka 5. Zakona o elektronskim medijima i povrede članova 12. i 14. Zakona o oglašavanju.

  U saopštenju Saveta REM se navodi da je utvrđeno da prikazani sadržaji nisu u suprotnosti sa članom 47. tačka 5. Zakona o elektronskim medijima jer je, u nekoliko navrata, prikazan samo deo spota, i to u informativnim emisijama, u blokovima koji su sadržali i druge priloge koji su se odnosili na proteste  „1 od 5 miliona“, uz najavu da je SNS snimila spot koji se prikazuje na društvenim mrežama.– Na taj način posmatrano, ne može se govoriti o povredi Zakona o oglašavanju, članovima 12. i 14, jer oglašavanja nije ni bilo. U navedenim slučajevima radilo se o neprikosnovenom pravu gledalaca na informisanje o događaju, odnosno o tome da je na društvenim mrežama objavljen ovaj spot- navodi se u odluci Saveta RRA.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi