More

  Skup podrške Mariji Lukić u Nišu

  • Marija Lukić je dobila podršku danas u Nišu zbog suđenja bivšem predsedniku Opštine Brus i funkcioneru SNS Milutinu Jeličiću Jutki za optužbe da ju je seksualno uznemiravao
  • Izvršna koordinatorka Centra za devojke iz Niša Tatjana Nikolić rekla je na skupu podrške da je “ Srbija društvo koje toleriše nasilje i to mora da se promeni”
  • Skupovi podrške Lukićevoj održani su danas i u Užicu i Kruševcu
  foto: Centar za devojke

  Nišlijke su danas održale skup podrške Mariji Lukić povodom ročišta protiv bivšeg predsednika Opštine Brus i funkcionera SNS Milutina Jeličića Jutke zbog optužbi da ju je seksualno uznemiravao.

  -Srbija je društvo koje toleriše nasilje i to mora da se promeni. Svest javnosti javnosti mora da se podigne na viši nivo. Seksualno uznemiravanje je krivično delo i kao takvo treba i da se tretira, a ne kao šala-poručila je izvršna koordinatorka Centra za devojke iz Niša Tatjana Nikolić.

  Na skupu podrške, koji je održan u parku preko puta Osnovnog i Višeg suda, žene su nosile parole “Stop nasilju nad devojkama i ženama”, “Stop seksualnom uznemiravanju”, kao i na papiru oslikan lik Marije Lukić, koje su simbolično okrenule u pravcu zgrade suda.

  Skupovi podrške Lukićevoj održani su danas i u Užicu i Kruševcu.

  Lukićeva je pre 22 meseca podnela tužbu, odnosno prijavila Jeličića za seksualno uznemiravanje dok je dve godine radila kao njegova sekretarica. Njoj je stiglo 15.000 poruka sa telefona predsednika opštine Brus.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi