More

  ŠKOLSKI ODBOR UZ PRITISKE I NEPOŠTOVANJE PROCEDURE IZABRAO NOVOG DIREKTORA GIMNAZIJE “STEVAN SREMAC” U NIŠU?

  • Profesori Gimnazije “ Stevan Sremac” sumnjaju da  zbog “politike” Školski odbor nije prihvatio odluku Nastavničkog veća da direktor i ubuduće bude Milan Stojanović, koji je dobio podršku od većine zaposlenih
  • Petoro od osmoro članova Školskog odbora glasalo je da nova direktorka bude odbornica u Skupštini opštine Medijana i profesorka srpskog Jelena Milošević
  • Predsednica Školskog odbora i profesorka hemije Snežana Simić smatra da se u izbor “umešala politika” jer je čudno da se ne ispoštuje odluka Nastavničkog veća
  • Stojanović kaže da je bilo mnogo propusta u proceduri i da nije napravljen zapisnik sa sednice
  • Neki od članova Školskog odbora su glasali u prostoriji koja je prazna, i to otvara prostor za manipulacije, slikanja listića,  i ja ću zato podneti neki prigovor, kaže on
  • Ministarstvu prosvete će biti prosleđena beleška o svim propustima koji su pratili izbor direktora
  foto: Gimnazija Stevan Sremac

  Odluka Školskog odbora Prve niške gimnazije „Stevan Sremac“  da nova direktorka ove srednje škole bude odbornica u Skupštini opštine Medijana i profesorka srpskog Jelena Milošević, a ne dugogodišnji direktor Milan Stojanović, izazvala je  sumnje profesora da je “ politika umešala prste” u ovaj izbor.

  Većina profesora najstarije niške gimnazije nezadovoljni su što Školski odbor nije uvažio odluku Nastavničkog veća, prema kojoj je Stojanović dobio podršku  62 zaposlena od 80 prisutnih na glasanju.

  Od osmoro prisutnih članova Školskog odbora, petoro je glasalo za Stojanovićevu protivkandidatkinju, odnedavno samostalnu odbornicu u Medijani. Milošević je napustila odborničku grupu “Niš moj grad”, u kojoj su DS, SDS, NPS i LDP.

  Predsednica Školskog odbora i profesorka hemije Snežana Simić kaže da očigledno da se u izbor direktora ove obrazovne ustanove umešala politika, iako nema dokaze za to.

  -Da li je neko mojim kolegama u Školskom odboru i ko dao instrukcije da glasaju za kandidata koji nije dobio podršku zaposlenih ne znam jer je glasanje bilo tajno. Ali čudno je da moje kolege ne ispoštuju odluku Nastavničkog veća-smatra ona.

  Dugogodišnji direktor Stojanović kaže da je bilo mnogo propusta u proceduri u radu Školskog odbora.

  – Članovi Školskog odbora su odlučili da glasanje o kandidatima bude tajno, ali su umesto u kancelariji, gde se sednica održavala, pojedini glasali u drugoj koja je bila prazna. Meni baš nije ni logično da može da se glasa u prostoriji koja je prazna, jer to otvara prostor za manipulacije, slikanja listića i ja ću zato podneti neki prigovor-kaže on.

  Prema njegovim rečima, nakon što su sednicu završili kandidate niko nije zvanično obavestio o tome da je Školski odbor glasao potpuno suprotno odluci Nastavničkog veća, niti su napravili zapisnik sa sednice.

  -Očigledno je daje izvršen stravičan pritisak na Školski odbor koji je glasao ne razmišljajući o kandidatima i kakvu podršku imaju u školi, nego da im je rečeno za koga da glasaju. Zato postoji sumja da je u izbor ditektora umešana politika-smatra  Stojanović.

  Novoizabrana direktorka Milošević odbila je za Medijsku kutiju da komentariše ove navode.


  VANREDNA SEDNICA ŠKOLSKOG ODBORA BEZ KVORUMA

  Predsednica Školskog odbora Snežana Simić kaže da je Nastavničko veće tražilo vanrednu sednicu Školskog odbora, koja nije održana jer nije bilo kvoruma.-Sednici su prisustovala samo četiri od devetoro članova, što samo pokazuje koliko oni cene mišljenje Nastavničkog veća. Prisustvovala su dva člana kolektiva i dva člana Saveta roditelja.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi