More

  ŠEŠELJ SUGERISAO NIŠKIM RADIKALIMA DA GLASAJU PROTIV ODLUKE O PRENOSU GRADSKOG AERODROMA DRŽAVI?

  Šešelj navodno i po cenu raspada koalicije sa naprednjacima ne želi da njegovi odbornici glasaju o predaji Niškog aerodroma državi, tvrde nezvanični izvori bliski toj stranci Predsednik niških radikala Tihomir Perić “ne zna” za takav nalog predsednika stranke, ali “sumnja da je to tačno”

  foto: Vesna Torović

  Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj naložio je odbornicima SRS u Skupštini grada Niša, koji pripadaju vladajućoj većini, da ne glasaju za odluku da se državi bez naknade prepusti vlasništvo i upravljanje nad Aerodromom „ Konstantin Veliki“ u Nišu, saopštili su nezvanični izvori „ Medijske kutije“.

  Prema nepotvrđenim informacijama, Šešelj je navodno sugerisao odbornicima njegove stranke da tako glasaju “i po cenu da se raskine koalicija radikala i naprednjaka na lokalu u Nišu”.

  Predsednik Gradskog odbora SRS u Nišu Tihomir Perić nije ni potvrdio ni demantovao ovakvu informaciju, ali je izrazio sumnju da je ona tačna.

  – Ne znam za takvu odluku. Ipak, malo  sumnjam da je to tačno jer smo mi u koaliciji sa SNS u lokalnoj vlasti u Nišu- rekao je Perić za Medijsku kutiju.

  Radikali u Skupštini grada imaju pet od ukupno 61 odbornika. Koalicija oko SNS-a  ima 21 odbornika, a zajedno sa partnerima u vlasti 34 odborničkih mandata, pošto koalicija oko SPS-a ima sedam, a koalicija oko Pokreta socijalista- šest mandata.

  Skupština grada Niša zakazana je za 10. april, a u dnevnom redu dostavljenom medijima nema odluke o prenosu bez naknade Niškog aerodrome Republici. Dnevni red Skupštine može se izmeniti do početka zasedanja.

  Odluka Gradskog veća da se Grad besplatno ustupi Niški aerodrom državi izazvala je građanske proteste, kao i oštru reakciju opozicije i dela nevladinog sektora. Udruženi pokret slobodnih stanara i druge građanske organizacije pozvale su građane da se na sam dan održavanja sednice Skupštine grada okupe u što većem broju ispred ulaza u Skupštinu.

  Opoziciona DS  najavila je da će ukoliko odluka o poklanjanju Aerodroma državi bude usvojena, oni i njihovi istomišljenici iz opozicije, nevladinog sektora, sindikata i drugih organizacija organizovati referendum o ovom pitanju. Ukoliko se građani budu negativno izjasnili o odluci o besplatnom prenosu Aerodroma državi, odluka Skupštine grada će biti poništena, kazali su oni.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi