More

  Sekretar za medijski mrak

  U biografiji državnog sekretara za informisanje Aleksandra Gajovića, na sajtu ministarstva u kojem prima platu, između ostalog piše da je “kao afirmisana ličnost iz oblasti novinarstva i kulture, zastupljen u knjizi ‘Ko je ko u Srbiji’“.

  Čitajući Gajovićev intervju Kuriru u kojem tvrdi da je priča o medijskom mraku izmišljotina opozicije shvatih konačno ko je on u Srbiji. Baba roga za sve novinare i medije koji svako malo naveliko kritikuju vlast. Istu onu koja je u Gajoviću otkrila smernog čuvara medijskog mraka.

  Kaže sekretar za medijski mrak da je, gle čuda, “uloga opozicije da kritikuje, pa se to njihovo ‘nezadovoljstvo’ preliva i kada je reč o medijima”, ali nam odmah skreće pažnju da je “sasvim druga stvar što njihovi stavovi nisu utemeljeni u činjenicama i dokazima”.

   Kakav je dokaz medijskog mraka to što se Gajovićev imenjak, gospodar svega i svačega, ne skida sa naslovnica i što danonoćno boravi u tv i radio aparatima. Ili to što isti ti mediji ne žele da uznemiravaju javnost nekakvim kriminalnim i korupcionaškim aferama vlastodržaca koje, a ko bi drugi, izmišljaju opozicija i njeni mediji.

  Čemu nespokoj i tvrdnje o mraku kada nas Vučić, uz nesebičnu pomoć javnih i privatnih kuća, pardon medija, danonoćno obasjava optimizmom, objašnjavajući da je Srbija rekorder u privlačenju investicija, proizvodnji i zapošljavanju, te da svakog dana mnogo napredujemo, i da nema medijskog mraka.

  Ukoliko ne živimo u mraku, kako je to onomad plamtila kuća novinara u Grockoj, toliko da je nasuprot njoj Vesićeva novogodišnja jelka bila kao slavska sveća? Ako je mrak, kako to da kolone bundžija ne zalutaju u subotnjim noćima.    

  Eto, i Gajović, umesto da uživa u svojoj zasluženoj penziji, mora dodatno da sekretariše kako bi nas uverio da je mrak izmišljotina opozicije kojoj smeta što njihove “stavove koji nisu utemeljeni u činjenicama i dokazima” neće da objave ni tabloidi ni javne i privatne kuće, pardon mediji. Elem, kako briljantno reče sekretar za mrak, “to što oni (opozicija) time nisu zadovoljni, ne znači da su mediji uzurpirani i zatvoreni za drugačije mišljenje”!!! Jer, zaboga, “pluralizam i iznošenje drugačijeg viđenja stvari u javnosti sasvim su dobro normativno predviđeni u Srbiji”. Problem je, otkriva Gajović, što opoziconari “nastoje da stvore ambijent nesigurnosti, beznađa, ugroženost i anarhije, što nazivaju – medijskim mrakom”.

  Dakle, za medijski mrak je kriva isključivo opozicija. Ali ne zadugo. Jer, prognozira Gajović, ponovo će “SNS odneti ubedljivu i zasluženu pobedu”. A on bi, veli, voleo da privede kraju započeti posao – medijsku reformu, “i da se nadalje dokazuje u kulturi”.

  Još ako mu u 69-oj godini života produže mandat ili mu, što da ne, povećaju platu i unaprede ga u ministra… E, nema tog mraka za koji se neće pobrinuti.

  (Autor je generalni sekretar Nezavisnog udruženja novinara Srbije)

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi