More

  ŠEFICA GRAĐEVINSKE INSPEKCIJE: UPRAVNIK I NIKO OD STANARA NISU NAM PRIJAVILI DA VISI DEO TERASE NA 16. SPRATU SOLITERA

  • Upravnik solitera u Ulici Vojvode Mišića 60 u Nišu bio je dužan da obavesti građevinsku inspekciju da betonska konstrukcija na teresama tog solitera nije ispravna, rekla je šefica Odseka građevinske inspekcije Marina Živulović Petrović.
  • Ona je naglasila da su građevinski ispetori tek sad utvrdili da nije ispravna konstrukcija ni na dve terase iznad te na 16. spratu, sa koje se odvalio betonski blok.
  • Upravniku će rešenjem danas biti naloženo da sve tri terase hitno budu sanirane, bez obzira da li zgrada ima sredstva za adaptaciju, precizirala je načelnica građevinske inspekcije.
  • Neki od stanara tvrde da su ranije prijavljivali građevinskoj inspekciji da sa pojedinih terasa visi konstrukcija, ali da se građevinski inspektori nisu odazivali njihovim pozivima.
  • Upravnike interesuje samo zarada, zato prihvataju da upravljaju velikim brojem zgrada, od 230 do 270 zgrada, rekla je načelnica građevinske inspekcije.

  foto: Vesna Torović

  Građevinska inspekcija u Nišu nije bila obaveštena da su ruinirane terase na zgradi u Ulici Vojvode Mišića 60 u Nišu, iako je to bila obaveza pre svega upravnika tog solitera,ali i stanara izjavila je za Medijsku kutiju šefica Odseka građevinske inspekcije Marina Živulović Petrović.

  Podsetimo, u noći između nedelje I ponedeljka, oko 3 časa sa terase na 16. spratu tog solitera odvalio se betonski blok težak nekoliko stotina kilograma, dužine oko dva metra i širine jednog metra I pao na stepenište te višespratnice. Inače, te noći u Nišu je bilo nevreme, sa jakim vetrom I grmljavinama .

  Šefica građevinske inspekcije objasnila je da se prema njihovim saznanjima moglo videti da je armatura korodirala na toj terasi.

  -Moglo se očekivato da se desi da otpadne beton jer armatura zbog korozije izgubi svoje svojstvo nosivosti-kazala je ona.

  Ona je rekla da su netačne izjave nekih stanara da su ranije građevinskoj inspekciji prijavljivali da imaju probleme sa terasama.

  -Građevinski inspektori su tek sad utvrdili da nije ispravna ni konstrukcija na dve terase iznad  te na 16. spratu-rekla je Živulović Petrović.

  Ona je naglasila da će upravniku te zgrade danas rešenjem biti naloženo da se hitno rekonstruišu sve tri terase.

  foto: Vesna Torović

  -Tu zgradu održava JP “Niš-stan” i oni su dužni da što pre saniraju te terase. Nas ne interesuje da li upravnik i zgrada imaju sredstva za adaptaciju terasa, to urgentno mora da se uradi-precizirala je šefica građevinske inspekcije.

  Neki od stanara tog solitera izjavili su medijima da su ranije prijavljivali građevinskoj inspekciji da na pojedinim terasama visi konstrukcija, ali da se inspektori nisu odazvali njihovim pozivima.

  Međutim, Živulović Petrović  demantovala je da je ranije bilo problema sa soliterom u Vojvode Mišića, kao i da su stanari upozoravali na lošu fasadu ove višespratnice.

  Inače, blok koji je pao sa 16. sprata I dalje se nalazi na stepeništu ispred solitera. Šefica građevinske inspekcije rekla je da su preduzeće koje održava zgradu, upravnik i stanari dužni da sklone taj betonski blok sa stepeništa.


  ŽIVULOVIĆ PETROVIĆ: UPRAVNIKE INTERESUJE SAMO ZARADA

  – Kad preuzima neku zgradu upravnik mora da izvrši detaljnu kontrolu, i fasade, vodovodne i kanalizacione mreže, kao i instalacija za grejanje i struju. Međutim, upravnike to ne interesuje, već je njihov cilj  samo da zgrnu što više novca-rekla je načelnica građevinske inspekcije Marina Živulović Petrović

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi